Sport

Adamovics Zsolt ért révbe a Tropicana Póker Kupán

Háromfős alkukötés után Adamovics Zsolt szerezte meg a bajnoki címet a II. Szerencsejáték Zrt. Tropicana Póker Kupán.

Vasárnap 2-kor vette kezdetét a második Tropicana Póker Kupa fináléja, melyen közel nyolc óra játékot követően Adamovics Zsolt személyében megszületett a győztes – írja a Poker.hu.

Tíz fő tért vissza a Tropicana Póker Kupa 2 döntőjébe, az élen Szabó Zoltán állt, akinek hatalmas esélye nyílt arra, hogy elhódítsa a bajnoki címet. A fiatal, Okoska névre hallgató játékos remek stackel, azaz zsetonszámmal rendelkezett ahhoz, hogy kedvenc játékstílusával, az agresszív, sokat rabló, akciódús összecsapások során terrorizálja az asztal félősebb tagjait.

 

Így is történt, szinte minden második partiban emeléssel nyitotta meg a kasszát, és sokáig úgy tűnt, hogy az ellenfeleinek nem is lesz meg az ellenszerük.

Már a döntő elején kiejtette az ellenfelei közül a legveszélyesebbet, a kétszeres IPT Nova Gorica finalista Kamarás Pétert, így előnye már akkora volt, hogy szinte lefedte az egész asztal zsetonszámát.

Négy főnél szintén ő ejtette ki a negyedik helyen végző Friedmann Pétert, majd hármasban végül alkut kötöttek. A zsetonarányos osztás szerint Szabó 5,7 millió, Bella Balázs 4,8 millió, míg Adamovics Zsolt 4,6 millió forintot tehettek zsebre biztosan, majd ezekből az összegekből elvettek fejenként 300 ezer forintot, amit a győztesnek hagytak meg.

Bár hiába kezdhette meg a „tét nélküli” hajrát Szabó hatalmas előnnyel, mindössze két parti alatt az egész stackjét Adamovicsnak tolta át, aki így a Bella elleni Heads Upot 2:1 arányú vezetéssel várta.

Szintén nem sokáig, csak négy leosztásig tartott a párbaj, Bella egyszínű 8-7-el ment allin, Adamovics egyszínű K-Q-val tartott és mivel nem érkezett se kilences, se nyolcas, Adamovics király magas kombinációval szerezte meg a második Tropicana Póker Kupa bajnoki címét.

A Tropicana Póker Kupa 2 végeredménye:
1.hely: Adamovics Zsolt – 5 200 000 HUF
2.hely: Bella Balázs – 4 500 000 HUF
3.hely: Szabó Zoltán (Okoska) – 5 400 000 HUF
4.hely: Friedmann Péter (Vöri) – 2 274 000 HUF
5.hely: Telek László – 1 597 000 HUF
6.hely: Stumpf András – 1 403 000 HUF
7.hely: Oltyán Norbert – 1 161 000 HUF
8.hely Gál Ferenc – 968 000 HUF
9.hely: Kamarás Péter – 822 000 HUF
10.hely: Purak Zoltán – 726 000 HUF


Interjú a bajnok Adamovics Zsolttal:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik