Sport

Női párbajtőrben is ugrott a csapatkvóta

ASzász Emese, Békefi Edina, Antal Edina, Takács Emese alkotta női párbajtőrcsapat nem tudta kiharcolni a londoni indulás jogát Franciaországban.

A kardcsapat múlt heti kudarca után nem tudott élni kevés megmaradt esélyével a női párbajtőrcsapat sem, az egyéves kvalifikációs időszak utolsó versenyén már a nyolc közé sem tudott bekerülni a magyar négyesfogat.

A magyaroknak, akik a barcelonai vk-fordulón két hete elért negyedik helyükkel őrizték meg matematikai esélyüket, legalább a harmadik helyen kellett volna végezniük vasárnap a franciaországi St.-Maurban. A Szász Emese, Békefi Edina, Antal Edina, Takács Emese összeállítású együttes azonban a brazilok 42-31-es legyőzése után a nyolcaddöntőben 45-38-ra kikapott a kvótáért zajló harcban egyik fő riválisától, az észtektől.

Mincza-Nébald Ildikó, a párbajtőrözők vezetőedzője utóbbi mérkőzéssel kapcsolatban a távirati iroda érdeklődésére elmondta, hogy Békefi, Szász és Takács is kikapott az első asszójában egy-egy tussal, a következő párban azonban Békefi öttel maradt alul, az így felhalmozódott különbség pedig a rutinos, általában türelmesen vívó észtekkel szemben túl nagy volt. A folytatásban a magyarok 45-28-ra verték a svájciakat, 45-30-ra az ukránokat, majd 36-29-re kikaptak a kínaiaktól, így a tizedik helyen zártak.

Olimpiai indulásra egyedül az egyéniben legjobb Szász Emesének van esélye, aki az áprilisi, pozsonyi európai selejtezőn vehet részt. A szlovákiai viadalon olyan nemzetek egy-egy vívója léphet pástra, mely országok nem rendelkeznek még kvótával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik