Sport

Borat alpári himnuszát kapta a kazah sportlövő

Kínos bakit követett el a kuvaiti szervezőbizottság egy nemzetközi sportlövő-versenyen. A kazah himnusz egy trágár változatát játszották le a győztesnek.

Maria Dmitrienko aranyérmet szerzett Kuvaitban, a nemrégiben megrendezett sportlövő-viadalon. Miután a pódiumra szólították a győztest és a másik két dobogóst, megszólalt tiszteletére a kazah himnusz.

Csakhogy nem az eredeti, hanem a nemzetközileg is jól ismert, botrányfilmeket készítő Sacha Baron Cohen, azaz Borat változata. A lány türelmesen végighallgatta a dalt, majd a végén egy kis mosollyal az arcán konstatálta a történteket.

Anvar Yunusmetov, a sportlövő edzője elmondta, a szerb himnuszt is rosszul játszották el, nem voltak tehát egyedül a bajban.

Sacha Baron Cohen, az angolok megosztó filmese 2006-ban készített filmet Kazahsztánról, amelyet akkor sokan az ország elleni támadásnak értelmeztek.

A himnuszban egyébként több trágár és szélsőséges kifejezés is megtalálható, a többi közt a Vezért hímvesszejétől az egyik uszoda víztisztítója által kitermelt székletig vagy a tiszta kazah ribancokig.

A szervezők elmondták, rossz számot töltöttek le az internetről.

A kazah himnusz nem jól sült el:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik