Sport

Újra egy rangadón mászott ki a gödörből a Lakers

A Los Angeles Lakers idegenben győzte le a címvédő Dallas Maverickset az NBA legutóbbi játéknapján.

Az utóbbi időben igencsak döcögött a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban szereplő Lakers szekere, ez többek közt betudható a gárda szupersztárjának, Kobe Bryantnek is. Míg Andrew Bynum és Pau Gasol rendre remekel a palánk alatt, addig Kobe tüzel mindenhonnan, még akkor is, ha nem megy.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban az elmúlt hetekhez mérten tőle szokatlanul kevésszer, 18-szor próbálkozott mezőnyből, ebből ráadásul 11-et be is dobott, így 30 ponttal vezette sikerre övéit. A meccs leginkább a második negyedben dőlt el, amikor a Mavericks játékosainak semmi sem jött össze. Érdekesség, hogy a liga statisztikailag leggyengébb padjával bíró Lakers második sora ezúttal szépen kitett magáért, 36 pontot, 21 lepattanót és 12 asszisztott tettek hozzá a győzelemhez, elsősorban a majdnem dupla-dupláig jutó Ramon Sessionsnek köszönhetően.

Bajnokverés Lakers-módra:

Úgy tűnik az edzőváltás nagyon jót tett a New York Knicksnek, amely zsinórban már ötödik sikerét zsebelte be. A Knicks ezúttal a Philadelphia 76ers otthonában lépett pályára, a meccs hajrájában pedig óriásit védekezve húzta be a találkozót 82-79-re. Amare Stoudemire 21, Jeremy Lin 18 pontot szerzett.

A Chicago Bulls továbbra is az alapszakasz eddigi legjobb mérlegét tuhadtja magáénak, a Bikák a Toronto Raptorst győzték le 94-82-re. A Chicagóban ezúttal sem volt itt Derrick Rose, aki már zsinórban az ötödik mérkőzését hagyta ki lágyékproblémái miatt.

Igen fordulatos és pontgazdag meccset vívott egymással a Denver Nuggets és a Detroit Pistons. A coloradóiak hiába indították a meccset 40-18-al, a végén még nekik kellett küzdeniük a győzelemért, Ben Gordon ugyanis rendkívül ihletett formában játszott, kilenc triplakísérletéből mindegyik betalált és 45 ponttal zárt. A győzelmet végül a Denverben ezen a meccsen debütáló JaVale McGee szerezte meg, aki egy büntető után lecsorgó labdát húzott be a gyűrűbe, 116-115 lett a vége.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Orlando Magic-Phoenix Suns 103-93
Philadelphia 76ers-New York Knicks 79-82
Toronto Raptors-Chicago Bulls 82-94
Atlanta Hawks-Cleveland Cavaliers  103-102, hosszabbítás után
New Jersey Nets-Washington Wizards 89-108
New Orleans Hornets-Golden State Warriors 92-101
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Clippers  114-91
San Antonio Spurs-Minnesota Timberwolves  116-100
Denver Nuggets-Detroit Pistons  116-115
Dallas Mavericks-Los Angeles Lakers 93-109

Ajánlott videó

Olvasói sztorik