Sport

A himnusz éneklése miatt büntetik a Veszprémet

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség jogi eljárást indított az MKB Veszprémmel szemben, mivel a szurkolók klubrendezvényen énekelték el a himnuszt.

Az európai szervezet (EHF) jogi szabályozása világosan kijelenti, hogy tiltja klubrendezvényeken a nemzeti himnusz elénekelését, ezt csak válogatott mérkőzéseken engedi meg.

Ennek megszegése miatt az EHF eljárást indított az magyar bajnok Veszprém ellen.További problémaként merült fel, hogy az EHF Szabályzata szigorú, gyakorlatilag másodpercekre kiterjedő időbeosztásban szabályozza a mérkőzések előtti ceremónia időrendjét, ennek betartása a himnuszéneklés miatt nem volt lehetséges.

Az ügyben az EHF illetékes Bírósága jár el. Az MKB Veszprém beterjesztette védekezését, az eljárás folyamatban van, és a lehetséges büntetés több millió forintig terjedhet. Ez a probléma korábban már több ízben szóba került a klub hivatalos honlapján és szurkolói kerekasztal-megbeszéléseken is, sajnos eredménytelenül.

Fentiek alapján az MKB Veszprém KC kéri a szurkolóit, hogy a csapat érdekeit megértve, a klubot segítve a vasárnapi, Leon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, csakúgy, mint a későbbi nemzetközi klubtalálkozókon, a magyar nemzeti himnuszt semmiképpen ne énekeljék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik