Sport

Sorozatban tizedszer bajnok a Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 csapata a döntő negyedik meccsén is megverte az ezúttal jól játszó Miskolcot a jégkorong ob I.-ben, így megszerezte az aranyérmet.

Nemcsak a Sapa Fehérvár AV19 együttese, hanem a Miskolci Jegesmedvék is történelmet írt a jégkorong ob I. idei döntője során.

A borsodiak először szereztek érmet, rögtön egy ezüstöt a bajnokságban, a Volán pedig 13. aranyérmét szerezte meg, sorozatban a 10. elsőséget, amellyel beérte az örökranglistán az Újpestet (a listát a Ferencváros vezeti 22 aranyéremmel).

A döntő negyedik mérkőzésén hosszú idő után, sérülését követően ott volt a fehérváriak között Tokaji Viktor, és így ő is aktív részese volt az újabb fölényes győzelemnek. A Volán az első meccset 7-1-re, a másodikat 12-1-re, a harmadikat 7-0-ra nyerte meg a Miskolc ellen.

Számítani lehetett rá, hogy az utolsó találkozón is megszórja magát a Fehérvár, így is lett. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezúttal a Miskolc is remekül játszott önmagához képest, voltak szép megmozdulásai, a kapuban az egykori fehérvári Budai Krisztián remekelt, a szintén a Székesfehérvárban nevelkedett Nagy Gergő is gólt szerzett.

A hazaiak közül Palkovics Krisztián a 12. aranyérmét szerezte meg a csapattal.

Ezzel a mérkőzéssel véget ért a 2011-12-es jégkorongszezon. A magyar válogatott előtt azonban még ott áll az áprilisi divízió I.-es világbajnokság.

Eredmény – jégkorong ob I., döntő, 4. mérkőzés
Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci Jegesmedvék 8-3
Gólszerzők:
Sofron, Mihály (2), Pratt, Magosi, Orbán, Ryan, Hajós, illetve Saluga, Rafaj, Nagy
A párharc végeredménye: 4-0 a Fehérvár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik