Sport

Mint a cukor, úgy fogynak a jegyek az atlétikai Eb-re

Szűk száz nappal az esemény rajtja előtt már 100 ezer jegyet vásároltak meg, vagy foglaltak le a Helsinkiben rendezendő atlétikai Európa-bajnokságra.

A szervezők közleményéből kiderül, hogy ebben nem szerepelnek a sajtóakkreditációk, illetve az önkéntesek és a sportolók számára félretett tikettek.

“Amióta elkezdtük a napijegyek árusítását, jelentősen megnőtt a vásárlások száma” – mondta Esa Honkalehto, a finn szövetség főtitkára.” Jelenleg már több mint 100 ezer belépőt megvettek vagy lefoglaltak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ülőhelyek több mint fele már elkelt minden egyes versenynapra. A célunk az, hogy 160 ezer tikettet értékesítsünk, s úgy tűnik, hogy a finn és az európai sportkedvelő közönség segítségével ez sikerülni is fog.”

A közleményből az is kiderül, hogy Németország, Oroszország, Lengyelország és Spanyolország várhatóan több mint 100 atlétát delegál a Helsinki Olimpiai Stadionban sorra kerülő 21. kontinensviadalra. Az Eb-t június 27. és július 1. között rendezik meg a finn fővárosban.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.