Sport

Jó esélyekkel mennek a kenusok Poznanba

A kenu párosok felkészülését felügyelő Hüttner Csaba szerint jók az esélyek a kvótaszerzésre C-2 1000 méteren a poznani pótkvalifikációs viadalon, ugyanis több ütőképes egység is összeállt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos honlapjának, a kajakkenusport.hu-nak adott interjújában Hüttner Csaba elmondta, hat páros készül arra, hogy összemérje erejét a május 5-i hazai válogatón. A Tóth MártonMike Róbert, Sáfrán MátyásNagy Péter, Kozmann GyörgyVarga Dávid, Németh SzabolcsVasbányai Henrik, Széles GáborSáfrán Mihály, valamint a Korisánszky testvérek alkotta egységek között dől el, ki képviselheti a magyar színeket május 16-17-én Poznanban a kontinentális kvalifikáción.

Hüttner esélylatolgatásra is vállalkozott: „Most a Sáfrán-Nagy duó tűnik a leggyorsabbnak, de Kozmann Gyurit a hihetetlen rutinja is segíteni fogja, biztos vagyok benne, hogy számolni kell velük a válogatón”. (Kozmann előbb Kolonics Györggyel alkotott világbajnok párost, majd a pekingi olimpián Kiss Tamással állhatott fel a dobogó harmadik fokára – a szerk.)

Poznanban csak az első helyezett páros szerez kvótát, de Hüttner szerint ha reális lesz a pálya, akkor a felsorolt párosok közül egyiknek sem okozhat gondot, hogy megnyerje a versenyt és kiharcolja a londoni kvalifikációt. Erre nagy szükség is lenne, ugyanis a kenu szakág meglehetősen rosszul áll olimpiai kvóták tekintetében: a maximálisan elérhető négyből eddig csak egyet sikerült begyűjteni.

A kenusok Malajzia után most Törökországban készülnek, a következő héttől viszont mindenki Magyarországon, a saját edzőjével folytatja a munkát. „Hogy helyrajzilag hol, azzal kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések, de a párosokat már nem szedjük szét a válogatóig, szerencsére ebben a kérdésben minden érintett klub és szakember kompromisszumra késznek tűnik” – mondta Hüttner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik