Sport

A Malév miatt bukhatják az utat a szurkolók

Az MKB Veszprém szurkolói a légitársaság csődje miatt valószínűleg nem tudnak elutazni a csapattal az oroszországi mérkőzésre.

Az MKB Veszprém KC a Malévvel megkötött szerződés alapján 6 350 000 forintot fizetett ki az utazás előlegeként. A Malév csődjét követően a klub azonnal kezdeményezte a befizetett előleg visszafizetését. A klub információi szerint a felszámolást végző cég 2012. áprilisáig tájékoztatja az egyesületet az előleg visszafizetésével kapcsolatosan.

Azonban a vízumoztatást végző cég írásban tájékoztatta a klubot, hogy a budapesti Orosz Nagykövetség azt a választ adta, hogy ők a vállalásukat teljesítették és az, hogy a Malév csődbe ment, az a Malév felelőssége, ezért ők a befizetett vízumköltséget nem kívánják visszafizetni. Az utazási iroda tanácsára – a fentiek ellenére – az egyesület kérvényezte a befizetett vízumdíj visszatérítését részben vagy egészben.

Szerdán végre megérkezett a válasz a moszkvai szállodától is, ahol a szurkolók laktak volna, miszerint eltekintenek a kötbér megfizetésétől. A fentiek alapján a MKB Veszprém vezetősége tisztelettel arra kéri a szurkolóit, hogy várják meg a vasárnapot, mert ha a csapat továbbjut, mindenképpen szervezni fog utazást, ahol a befizetett összeget fel lehet használni. Ellenkező esetben a klub megkezdi a részvételi díjak arányos visszafizetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik