Sport

Visszavonult a Pittsburgh ikonja

A 36 éves Hines Ward, aki 14 szezonon át erősítette a Steelers gárdáját, most úgy döntött, befejezi pályafutását.

A Szöulban, koreai anyától és afro-amerikai apától született Ward 1998-ban került Pittsburgh-be, ahol az első évében csak epizódszerepet kapott, a második szezonjától kezdve viszont az egyik legmegbízhatóbb elkapóvá vált. 1000 elkapott yard fölé a negyedik idényben ért, és ekkor már 15 touchdown is a háta mögött volt.

Az előző szezonban viszont már csak kilenc találkozón lépett pályára kezdőként, és mindössze csak két touchdwont ért el, 381 elkapott yard mellett. Ward kétszer nyert Super Bowlt, 2006-ban és 2009-ben, négyszer válaszották be a Pro Bowl keretbe, és háromszor lett a Steelers legértékesebb játékosa. Ward visszavonulásának hátterében az áll, hogy csapata pénzügyi okokra hivatkozva szabadlistára tette az elmúlt hetekben.

2011-ben, a Cincinnatti Bengals ellen aratott 35-7-es győzelem során Ward elérte a 12 ezer elkapott yardot, amit előtte csak 18 játékosnak sikerült. Még egy mérföldkő tartozik a Steelers 86-osához, ugyanis ő a nyolcadik olyan játékos, aki karrierje során 1000 elkapást mutatott be.

Az elkapó 2011-ben szerepelt egy tíz hétig tartó táncos show-műsorban is, amit táncpartnerével Kym Johnsonnal megnyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik