Sport

Visszavágnánk a németeknek Nyíregyházán

Győzelmet vár csapatától a németek elleni csütörtöki, nyíregyházi Európai-bajnoki selejtezőn Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A norvég szakvezető a szabolcsi megyeszékelyen megtartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a két pont itthon tartása az abszolút célkitűzése az eddig százszázalékos csapatnak.

“Minden meccs új történet, de a legutóbbi vereségért szeretnénk visszavágni a németeknek” – utalt Böhn a tavaly nyári vb-selejtezős párharcra, amelyen eldőlt, hogy a magyarok nem lehetnek ott a 2011-es világbajnokságon, és ez a londoni olimpiai kvótába is került. A kapitány ugyanakkor hangsúlyozta: a német együttes jó csapat, ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták verni a későbbi világbajnok Norvégiát a brazíliai vb-n.

A selejtezőcsoportból az első két helyezett vehet részt a decemberi, hollandiai kontinenstornán. A továbbjutási esélyekkel kapcsolatban Böhn leszögezte: a kézilabdában semmi sem borítékolható előre, ezért a legfontosabb most az, hogy a két pontot megszerezze a válogatott, amivel valószínűleg megnyeri a kvartettet, persze a gólkülönbség is dönthet. Fehéroroszország és Azerbajdzsán ellen bármi megtörténhet, de az elsődleges cél, hogy az első helyen végezzünk a csoportunkban – jelentette ki a szövetségi kapitány.

“Picit izgulok és stresszes vagyok a mérkőzés előtt, de ha a lányok szemébe nézek, akkor látom bennük a lehetőséget, és akkor kicsit megnyugszok” – fogalmazott Karl Erik Böhn. Hozzátette: a válogatottat nagy szeretettel fogadták Nyíregyházán, jó érzés lesz ott játszani.

Siti Beáta másodedző a sajtótájékoztatón elmondta: a videózás során elsősorban a németek védekezésére helyezték a figyelmet, a gyenge pontokat keresték az ellenfél védőfalában.

“Magyarország egy jó csapat, amely bizonyára mindent elkövet majd azért, hogy revánsot vegyen a tavaly történtekért” – mondta szerdán a dpa német hírügynökségnek a rivális dán szövetségi kapitánya, Heine Jensen, aki megfiatalított válogatottat küld majd pályára. “Úgy gondolom, a lányok készen állnak arra, hogy nyomás alatt jól teljesítsenek. A célunk az, hogy egyre jobbak legyünk, és a világ élvonalához tartozzunk. Ehhez tapasztalatokra és kiegyensúlyozottságra van szükség.”

Szerinte a magyarok elleni meccs fokmérője lesz az eddig elvégzett munkának. “A két pontért megyünk Nyíregyházára” – jelentette ki Jensen.

A magyar együttes csütörtökön 18 óra 15 perckor találkozik a német válogatottal a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban, a visszavágót vasárnap rendezik Trierben.

A menetrend, a jelenlegi állás, a főszereplők
Az Eb-selejtezős I. csoport állása a 2. forduló után:
1. Németország 4 pont (61-35),
2. Magyarország 4 (69-44)
3. Fehéroroszország 0 (44-55)
4. Azerbajdzsán 0 (35-75)
Az első két helyezett jut ki a decemberi, hollandiai Európa-bajnokságra.
A hátralévő mérkőzések:
3. forduló:  Magyarország-Németország, csütörtök 18 óra 15 perc
4. forduló: Németország-Magyarország, Trier, vasárnap 15 óra
5. forduló (május 30-31.): Azerbajdzsán-Magyarország  
6. forduló (június 2-3.): Magyarország-Fehéroroszország
A magyar női kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (Siófok-Galérius Fürdő), Kiss Éva (Veszprém-Barabás)  J
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Rédei-Soós Viktória (Hypo Niederösterreich)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC)
Beállósok: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Veszprém-Barabás), Szekeres Klára (ÉTV-Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélső: Vincze Melinda (ÉTV-Érd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik