Sport

Debrecen fogadná a Final Fourt

Debrecenben rendezné meg a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjét a Szolnoki Olaj.

A Tisza-parti csapat 82-78-ra győzött a lett Ventspils vendégeként a két sikerig tartó negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzésén, így 2-1-re megnyerte a párharcot, ezzel a Szolnok ott lesz a legjobb négy között. A Final Fourra április 27-29-én kerül sor az egyik résztvevő otthonában, a Szolnok mellett a török Besiktas, a francia Chalon és az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A magyarok elődöntős ellenfele az isztambuli együttes lesz, a torna rendezésére ma estig lehet jelentkezni.

“Mivel a nemzetközi előírások szerint legalább négyezer fős létesítmény szükséges a Final Fourhoz, a Tiszaligeti csarnok sajnos nem jön szóba” – nyilatkozta Tóth Zoltán ügyvezető igazgató. “A budapesti Papp László Sportaréna már foglalt azon a hétvégén, a Főnix viszont szabad, így már fel is vettük a kapcsolatot a debreceniekkel. Bekértük a csarnok paramétereit, hogy pontosan kitölthessük az európai szövetség nyomtatványát, szóval folyamatban van az ügy, a nap folyamán minden eldől.”

Az esetleges debreceni rendezéséért lobbizhat Stockholmban az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) vezetőségének hétvégi ülésén Bodrogváry Iván, a testület magyar tagja: “Holnap délelőtt utazom el Svédországba, és ha a szolnokiak ma érvényes pályázatot nyújtanak be a FIBA Europe-hoz, akkor minden befolyásomat latba vetem, hogy Magyarországon lehessen a négyes döntő” – nyilatkozta Bodrogváry. “Tudtommal két pályázat, vélhetően a Besiktasé és a Ljubercié már beérkezett. A board pénteken és szombaton ülésezik, az első napon informális tárgyalások lesznek, a Final Four ügyében várhatóan szombaton döntünk.”

A Szolnoki Olaj 13 órakor érkezik meg Rigából Bécsbe, majd onnan busszal utazik haza, ahol fogadáson vesz részt a városházán.

Férfi vonalon eddig csak a Budapesti Honvéd játszott elődöntőt nemzetközi sorozatban még 1958-ban, akkor a fővárosiak végül bronzéremmel zártak a BEK-ben.

A Szolnok fantasztikus győzelme Lettországban:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik