Sport

Crosby vezérletével sima Penguins-siker

A Pittsburgh Penguins hazai pályán 8-4-re legyőzte a Winnipeget, a Crosby, Malkin, Neal triónak köszönhetően.

Két percnyi játék után kezdődött meg a gólgyártás a Pingvinek otthonában, bár az első harmadban még tartotta magát a Jets, ugyanis 2-2-vel zárult a játékrész. A folytatásban az említett hármas vitte a hátán a Pittsburgh-öt a győzelem felé: James Neal három gólt és egy gólpasszt jegyzett, Jevgenyij Malkin két gólt és három gólpasszt, míg a visszatérő Sidney Crosby 4 assziszttal zárt. A Pingvinek kapitánya egyébként az elmúlt négy mérkőzésen kilenc gólpasszt osztott ki.

Dallasban 3-3-mal zárult a rendes játékidő a Phoenix ellen, és mivel a hosszabbítás sem hozott újabb találatot, ezért következett a szétlövés. A mérkőzés hőse az a Mike Ribeiro lett, aki három gólpasszal zárt, és aki egyedüliként talált be a szétlövés során.

A legutóbbi játéknapon egy jelentős mérföldkövet is feljegyezhettünk, ugyanis az Ottawa-New Jersey mérkőzésen Ilya Kovalchuk megszerezte karrierje 400. találatát, amit meglepő módon elég visszafogottan ünnepelt. A sikert az teszi még különlegesebbé, hogy ezzel a góllal nyerte meg az összecsapást 1-0-ra a Devils. Az orosz hokis ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, sokkal izgatottabb lesz, ha majd egyszer eljut az 500. gólig.

12 gól esett Pittsburgh-ben:

 

Eredmények – NHL, alapszakasz
Toronto Maple Leafs-New York Islanders 2-5
Philadelphia Flyers-Florida Panthers 1-2
Pittsburgh Penguins-Winnipeg Jets 8-4 
Columbus Blue Jackets-Chicago Blackhawks 1-5
Ottawa Senators-New Jersey Devils 0-1
Nashville Predators-Edmonton Oilers 3-6
Dallas Stars-Phoenix Coyotes 4-3 /szétlövéssel/
Colorado Avalanche-Calgary Flames 2-1 /hosszabbítás után/
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik