Sport

Balzsay biztató állapotban

Egy hónappal a Dimitri Sartison elleni világbajnoki címmeccse előtt már Hamburgban készül Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú bajnoka.

Balzsay túlvan egy kemény lengyelországi alapozáson. “Ezen a héten befejeződik a felkészülés erőnléti és kondíciós szakasza – idézi a magyar bokszolót menedzsmentje, az ElberTeam Média szerdai közleménye. – Mostantól több szakmai munkát végzek, kevesebb lesz a fizikai terhelés. A következő héten kezdem a kesztyűs edzéseket, melyeket nagyon jó formában várok. Két tesztfutáson vagyok túl, elég biztatóak az eredmények.”

A schwerini gála előtt a következő három és fél hetet Hamburgban tölti a 32 éves bokszoló, s a meccs előtt öt nappal utazik majd a gála helyszínére.

Balzsay az ukrán Sztaniszlav Kastanov augusztusi legyőzésével szerezte meg a WBA-övét, és az áprilisi lesz az első címvédő találkozója. A 26 eddigi profi meccséből 24-et megnyert magyar korábban, a WBA előtt a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka is volt. A szintén 32 esztendős Sartison 29 profi csatán van túl, amelyből 28-at megnyert, s csupán egyszer kapott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik