Sport

Albacomp: Fehérvár kiáll a csapat mellett

Káldor András

2012. 03. 21. 16:26

Az Albacomp Fehérvár után Székesfehérvár polgármestere is megszólalt szerdai sajtótájékoztatóján a kosarasokat érintő szponzorprobléma megoldása ügyében.

Korábban a témában:

A szolnoki kosárlabda csapat kedden a magyar férfi kosárlabda utóbbi ötven évének legnagyobb klubsikerét elérve az Euro Challenge legjobb négy csapata közé jutott. A szolnokihoz mérhető tradíciókkal rendelkező kosárlabda fellegvárban azonban aggódnak a szurkolók.

Ez persze egyáltalán nem véletlen, hiszen az Albacomp IT Zrt. bejelentett csődje miatt a kosárcsapat névadó szponzora tűnhet el a gárda mellől. Ezzel kapcsolatban a héten már a klub tájékoztatta a közvéleményt, most azonban a város képviseletében – amely az utóbbi években fő támogatója volt a csapatnak – Cser Palkovics András polgármester tolmácsolta a város friss, és aktuális álláspontját.

„Olyan kényszerhelyzetben vagyunk, amikor azt gondoltuk, hogy az önkormányzatnak is ismertetnie kell a saját véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban. Mindenki számára világossá vált az utóbbi időben, hogy az Albacomp Zrt. nem tudja támogatni a kosárlabda csapatot, így nem érte az önkormányzatot váratlanul. Köszönetünket kell kifejeznünk az Albacompnak, elsősorban pedig Minárovits Jánosnak, mert húsz éven át a magyar sportban szinte példátlan módon, egy száz százalékban magyar tulajdonú, itt, Székesfehérváron alapított és felfuttatott vállalkozás vezetőjeként támogatta a magyar élsport egyik kiemelkedő műhelyét. Nélküle, az Albacomp Rt. nélkül nem beszélhetnénk bajnoki címekről, kupagyőzelmekről, és ne feledjük, hetente több ezer fehérvári sportkedvelő szórakozását biztosította” – hangsúlyozta a város első embere.

A jelenlegi helyzetben azonban elkerülhetetlen, hogy az Albacomp cég helyét más vegye át, még akkor is, ha Székesfehérvár, akárcsak eddig, továbbra is ott áll a csapat mellett. Ebben a témában Cser-Palkovics András korábbi nyilatkozataiban, és ezúttal is számszerűen elmondta, hogy tavaly 96 millió forint közvetlen támogatást folyósított a város a csapatnak, idén pedig eddig a bajnoki idény zavartalan befejezését biztosító 48 millió forintot.

Emellett tavaly és idén is 40 millió forintnyi létesítménytámogatással is segítette, segíti a kosarasokat. Nem mellékes, hogy a Vodafone Sportcentrum a sportesemények mellett egyéb rendezvényekre bérbe adható – az ezekből származó jövedelmeket is a klubnál hagyta a város. Ezekre a bevételekre ezen túl is számíthat a fehérvári kosárcsapat, mert Székesfehérvár, a Bajnokok Városa továbbra is fontosnak és értékesnek tartja a sportban megjelenő városmarketinget, azt, hogy a bajnoki címekért, győzelmekért küzdő élcsapatok a városról alkotott pozitív képet építik és jelenítik meg. Az itt lakó embereknek pedig állandó szórakozást, programot és nagy közösségi élményt biztosítanak.

Cser-Palkovics András ugyanakkor hozzátette: most összefogásra van szükség, mert az Albacomp Zrt. távozásával a magas szintre került fehérvári kosárlabda egyik fő tartópillére dőlt ki. Ez azt jelenti, hogy a húsz éve folyamatosan bajnoki felsőházban szereplő, éremért küzdő csapat ezen a szinten csak akkor tartható fenn, ha sikerül újabb jelentős szponzort maga mellé állítania. A polgármester szerint akár egy nagy, akár több kisebb támogató is megoldást jelenthet, utóbbinak talán nagyobb realitása is van. A város segítségére a szponzorkeresésbe is számíthat a klub, fontos, hogy a Székesfehérvár egyik védjegyének számító csapat körül valódi városi összefogás alakuljon ki.

„Mindenképpen lesz kosárlabda Székesfehérváron, most azon kell dolgozni, hogy az eddigi magas igényekből ne kelljen lejjebb adnunk. A város által biztosított költségvetés a magyar mezőnyben elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen félnünk a más városokban látott leépüléstől, de a nagy célok további forrást kívánnak. Az Albacomp csapatára mindig felelősségteljes gazdálkodás, a pályán pedig jó eredmények voltak jellemzőek, bízunk benne, hogy ezzel a renoméval találunk újabb sportot kedvelő, áldozni képes támogatót. A város gazdasági helyzete van annyira stabil, hogy bizakodjunk.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.