Sport

Tönkreverték az Orlandót

A Chicago Bulls mindössze 59 pontot engedélyezett a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján az Orlando Magicnek.

A Magic ki sem heverhette még a Miami Heat elleni floridai rangadó elbukását, máris egy újabb keleti riválissal, a Chicago Bullsszal kellett meccselniük Dwight Howardéknak. Az Orlando részéről nem sok köszönet volt a meccsben, a hazaiaknak ugyanis semmi sem jött össze, így tükörsimán kikaptak 85-59-re. Ha ez ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a Chicagóban nem játszott az első számú sztár, Derrick Rose

Carlos Boozer volt ezúttal a siker egyik fő letéteményese, 24 pontot és 13 pattanót tett be a közösbe, míg John Lucas III 20 egységgel szállt be a padról. A gárda vezetőedzője, Tom Thibodeau az NBA történetében a legrövidebb idő alatt érted el a 100. győzelmét, ehhez mindössze 130 mérkőzésre volt szüksége a Bulls kispadján. Dwight Howard megint dupla-duplázott a Magicben (18 pont, 12 lepattanó), ez azonban ezen az estén édeskevésnek bizonyult.

A Chicago orlandói győzelme:

Nyugaton a Dallas Mavericks fontos győzelmet aratott, a címvédő a Denver Nuggetset verték idegenben. Dirk Nowitzki újabb remek meccsen van túl, az előző szezon nagydöntőjének legértékesebb játékosa ugyanis 33 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. A dallasiak a találkozó elején ágyaztak meg végső győzelmüknek, első 13 mezőnykísérletükből ugyanis 11-et értékesítettek.

Kínkeservesen verte a Boston Celtics az Atlanta Hawkst. Az izgalmas véghajrában a Sólymok 11,8 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt ugyan feljöttek 77-76-ra, ám Ray Allen két értékesített büntetőjét követően Jeff Teague homályt dobott a triplavonalon túlról, a Kelták három ponttal nyertek.

A Philadelphia 76-ersnek nem okozott gondot feltörölni a padlót a ligautolsó Charlotte Bobcats-cel, az újoncai vezette Cleveland Cavaliers a New Jersey Netset, a Minnesota Timberwolves pedig a jelentős átalakuláson áteső Golden State Warriorst verte. Chris Mullin, a GSW legendája minden bizonnyal jobban örült volna, ha az utódok győzelemmel ünneplik meg, hogy a találkozó előtt visszavonultatták a 17-es dresszét.

Apró érdekesség, hogy a magyar idő szerint kedd hajnali mérkőzések egyikén sem tudott a hazai együttes diadalmaskodni.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers 80-105
New Jersey Nets – Cleveland Cavaliers 100-105
Atlanta Hawks – Boston Celtics 76-79
Orlando Magic – Chicago Bulls 59-85
Denver Nuggets – Dallas Mavericks 95-112
Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 93-97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik