Sport

Manning öt évig, 96 millió dollárért dobálhat Denverben

A tenegerentúli amerikaifutball-liga, az NFL irányítólegendája, Peyton Manning öt évre kötelezte el magát a Denver Broncos-hoz, 96 millió dollárért.

Az NFL-alapszakasz legjobbjának négyszer megválasztott Peyton Manning az Indianapolis Coltstól való kiűzetése után hetekig izgalomban tartotta a sportág rajongóit, hiszen sorra tárgyalt a csapatokkal.

Manning végül a Denver Broncos-nál kötött ki, a kedd este 9 órára időzített hivatalos bejelentést az NFL honlapján élőben közvetítik.

Manning öt évre kialkudott 96 millióját nem egyforma adagokban kapja a denveri klubtól, eleinte “kevesebbet”, amiben része lehet az egész folyamatot kiváltó súlyos nyaksérülésnek. Erről Denverben sem feledkeztek meg, további egészségügyi problémák esetén joguk van felbontani a kontraktust.

Manning előző csapata, az általa 12 évig szolgált Indianapolis Colts tulajdonosa, Jim Irsay sikerekben gazdag további pályafutást kívánt a 35 éves quarterback-nek.

A szuperklsszis irányító Denverbe érkezése egyben azt is jelenti, hogy az egy szezon alatt világszerte óriási népszerűséget kivívott fiatal Broncos-irányító, a határtalan energiájáról, imáiról és futásairól elhíresült Tim Tebow-nak másik csapatban kell folytatnia pályafutásást. A denveri menedzsment már meg is kezdte a puhatolózást.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik