Sport

Hengerelt a bajnok, a Rangers már a rájátszásban

Az NHL jelenlegi bajnoka, a Boston Bruins könnyedén, 8-0-ra legyőzte a vendég Toronto Maple Leafs együttesét az NHL legutóbbi játéknapján.

Mindössze két és fél percet kellett a TD Garden közönségének várnia az első találatra, melyet Chris Kelly szerzett. Az első játékrészben még háromszor szedhette ki a kapuból a pakkot Reimer: Campbell, Puilot és Marchand gólja után. A második játékrész sem sikerült sokkal izgalmasabbra, még háromszor ünnepelhetett a Bruins, sőt a záró harmadban még Seguin is betalált, így a Toronto szerzett gól nélkül, viszont nyolc kapottal térhetett haza. A két csoportrivális egyébként hatodszor találkozott egymással a szezonban: a Boston nyerte mind a hat meccset, 36-10-es gólkülönbséggel. Hasonlóan könnyedre sikeredett a Buffalo Sabres tampai vendégjátéka: a kezdéskor 3-0-ra elhúztak, így a Lightning csak futott az eredmény után (3-7).

A Detriot zsinórban ötödik vereségét szenvedte el, ezúttal a Washington bizonyult jobbnak a Red Wingsnél: a Capitals úgy tudott 5-3-ra nyerni, hogy háromszor emberelőnyös szituációban találtak be. A tavalyi döntős Vancouver 2-0-s vereséggel távozott Minnesotából, igaz, a Canucks komoly nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját: Josh Harding 33 védést mutatott be a meccs során.

Az Anahiem 5-3-ra saját jegén múlta felül a San Josét, de a Sharks így is csak egy pontra van csoportjának első helyezettjétől, a Dallas Starstól. Keleten, az Atlanti divízióban a Rangers 4-2-re legyőzte a rivális Devilst, így a New York-iak első keleti csapatként már biztosan ott lesznek a rájátszásban.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 8-0
New York Rangers-New Jersey Devils 4-2
Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 3-7
Detroit Red Wings-Washington Capitals 3-5
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 2-0
San Jose Sharks-Anaheim Ducks 3-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik