Sport

Peyton Manning a Sziklás-hegységbe költözik

Az NFL egyik leghíresebb aktív irányítója, Peyton Manning a Denver Broncos csapatához igazolt.

“Rocky Mountain, hi!” az NFL honlapja ezzel a címmel hozta le a négyszeres MVP (az alapszakasz legértékesebb játékosa) címmel és egy Super Bowl-győzelemmel büszkélkedhető Peyton Manning Denver Broncos-hoz való igazolását.

A 35 éves irányítót elhúzódó nyaksérülése és valószínűleg a március 8-án lejáró 28 millió dolláros bónusz visszatartása miatt egy nappal a nagy pénz kifizetését kötelezővé tevő határidő lejárta előtt tették ki a nélküle csak vergőgő Indianapolis Coltsból, ahol 14 évig ontotta a passzokat.

Számos csapattal hírbe hozták, több klubbal is tárgyalt, sokan azt hitték, hogy Miamiba vagy a Tennessee Titans-hoz szegődik. A hírre, hogy Peyton Denverbe igazol, a Titans tulajdonosa, a Manning pályafutása végéig szóló szerződést ajánló Bud Adams kesernyés humorral reagált: “A magaslati levegőben biztosan gyorsabban nyeri vissza a formáját…”.

Denverbe költözésével Manning alaposan visszavetette az idény felfedezettje, a hatalmas népszerűségnek örvendő Tim Tebow karrierjét. A fiatal, de máris ikonikus quarterback-nek valószínűleg más csapatnál kell nagyszerű futásai mellé felfejlesztenie a dobásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik