Sport

Egyelőre 88 magyar utazhat Londonba

Mivel a kvalifikációs versenyen a férfikardcsapatnak nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie, így jelenleg 88 kvótával rendelkezik Magyarország.

A kardcsapat mellett a párbajtőröző Boczkó Gábor sem lesz ott Londonban, így a két szakágat csupán egy-egy magyar, a már egy hete kvótát szerzett Szilágyi Áron (kard), illetve Imre Géza (párbajtőr) képviseli majd az ötkarikás játékokon. A legsikeresebb magyar olimpiai sportágban mostanáig egyetlen csapat sem biztosította helyét az olimpiára, ám a hétvégén a női tőrözőknek és a női párbajtőrözőknek erre lesz lehetőségük. A két együttes közül előbbi sorsa a budapesti Világkupa-versenyen, míg utóbbié a franciaországi St. Maurban sorra kerülő Vk-n dől el.

Két sportágban – úszásban és atlétikában – speciális a helyzet, mivel szintek teljesítése az olimpiai indulás feltétele.
Úszásban versenyszámonként legfeljebb két sportolót lehet nevezni a kvalifikációs A szint teljesítése és egyet a B szint elérése esetén, illetve váltóban országonként egy staféta indítható. Hasonló elven alapuló megkötés vonatkozik az atlétákra is, azzal a különbséggel, hogy ott már most lehet tudni, hogy ki milyen számban indul majd. Eltérés továbbá az is, hogy ebben a sportágban három versenyzőt lehet nevezni A szint teljesítése esetén, míg a B-nél az úszáshoz hasonlóan egyet.

A Magyar Olimpiai Bizottság minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik