Sport

A Veszprém három góllal kapott ki Leónban

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében négy góllal is vezetett az MKB Veszprém, de végül 31-28-ra kikapott az Ademar León vendégeként.

Hatalmas feladat előtt állt a csoportjából 2. helyen továbbjutó MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A spanyol Ademar León a bajnokság egyik meghatározó együttese, jelenleg a 3. helyen állnak hazájuk pontvadászatában, a Szegedet a BL csoportkörben kétszer is megverték. A veszprémieknél egyedül Iváncsik Tamás hiányzott a keretből, a többiek Mocsai Lajos rendelkezésére álltak.

A Leónt lelkes, de nem telt házat felvonultató közönség fogadta a sajátos hangulatú csarnokban, de ez nem ijesztette meg a magyar csapatot. Már csak azért sem kellett feltartott kézzel pályára lépni, mert 2009-ben az MKB idegenben is megverte a Leónt 32-30-ra az akkori BL-párharc során.

Az első lövést Császár Gábor eresztette meg, aki ezen a mérkőzésen a Veszprém vezéregyénisége volt, világklasszis teljesítményt nyújtott. A meccs elején nagyon kemény védekezés mellett zajlott a játék, nem volt sok gól, és sokáig a hazaiak vezettek. Császár és Vujin voltak a mieink nyerőemberei, de Robledo is szórta a gólokat, és ekkor már nem a védekezés pontossága jellemezte a két csapat produkcióját. 17-14 után három veszprémi gól következett, de a félidő
döntetlennel zárult (19-19).

A második 30 percet jól kezdte a magyar csapat, ki más, mint Császár góljával vezetett 21-20-ra, majd Fazekas állt be a kapuba, ez pedig megzavarta a hazaiakat, így 25-21-re elment a Veszprém, csodálatos részeredménynek számított ez. Időt kért a León és nyitott védekezésre állt át, ez pedig nem tetszett Vujinéknak, akik 27-26-nál már egygólos hátrányban voltak. Lozert jól védett, majd Ferrer egy hosszú gólcsendet tört meg, ezzel 28-26 volt a spanyoloknak. Terzic szépített, de ezzel is 2-7-es rohamra kozmetikázta a Leon alkalmi menetelését.

Terzic három és fél perccel a vége előtt Robledót ütközte le durván, a szócsata után Ilyés Ferenc piros lapot kapott. Ferrer góljával 30-28-ra vezetett a León, emberhátrányban támadott a magyar csapat, de nagyon korán elvették tőle a játékvezetők. Kétszer is, ezzel együtt pokoli kemény nyitott védekezés mutatott be a spanyol gárda, amivel képtelen volt mit kezdeni Mocsai csapata.

A vége 31-28 a Leónnak, ebből még bármi lehet a viszavágón, amelyet egy hét múlva rendeznek Veszprémben.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Ademar León – MKB Veszprém 31-28 (19-19)
A legjobb dobók:
Stranovsky 9, Krivoslykov, Robledo 5-5, illetve Császár 10, Vujin 5, Iváncsik G. 4
“Olyan eredmény született, amely után mindkét csapatnak reális esélye maradt a továbbjutásra. Taktikus, jó játékkal sikerült négy góllal ellépnünk, ám utána sok hibára kényszerített minket az ellenfél.
A támadójátékunk jónak mondható, hiszen 28 gólt szereztünk idegenben, ebben a kellemetlen légkörű csarnokban. Ugyanakkor védekezésünkön kell javítani még akkor is, ha a León 127 kilós beállósát, Buenát sikerült gól nélkül tartanunk” – nyilatkozta Mocsai Lajos az MTI-nek a meccs után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik