Sport

Overdose nem dubajozik, Angliában kezelik

Egy orvosi team úgy döntött, nem indul el a rangos dubaji versenyen Overdose. A magyar lovat most Angliában vizsgálják.

A PannoniaOverdose.hu oldal ismét hírt közölt a csodalóról, ennek alapján Overdose rajongói ismét szomorkodhatnak. Egy hatfős dubaji állatorvosi konzílium pár napja úgy döntött ugyanis, hogy nem javasolja a részvételt a hóvégi Dubai World Cupon.

Mikóczy Zoltán, a ló első tulajdonosa jelenleg Overdose-zal együtt Angliában van, március 15-én érkezett oda Dózi. A lovat megvizsgálják, és egy-két héten belül eldől, hogy csak egy rövidebb rehabilitációra van szükség, és ott maradhat a tavaszi angliai versenyekre, vagy pedig hosszabb kihagyásra kényszerül, s ez esetben hazaszállítják.

“A körülményekhez képest jól vagyunk, és ugyan az elmúlt hetek megviselték a lovat és a csapatot is, de úgy érzem, van okunk bizakodni. Annak ellenére, hogy nemrég bizonyossá vált, Overdose nem futhat a március 31-i Dubai World Cup-on” – mondta Mikóczy Zoltán.

Overdose január 13-án és február 13-én szenvedett kisebb sérüléseket.


“Két lehetőséget ajánlottak számunkra, Angliába, vagy Németországba reptetik a lovat. Mi előbbit választottuk. Itt már kétszer járt korábban. 2009-ben gyógykezelésen töltött hónapokat, majd tavaly ez volt az angliai állomáshelye a haydock parki és ascoti versenyei között, tehát a környezet már ismerős számára.

Ha úgy tűnik, hogy Overdose viszonylag rövid időn belül versenyezhet, akkor az azt megelőző rövid rehabilitációs időszakot Pulboroughban tölti, és a versenyekre is ott készül majd. Csak akkor hozák Magyarországra, ha hosszabb rehabilitáció szükséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik