Sport

A Clippersnek idén nem megy a Suns ellen

Két kezdőjátékosa nélkül győzte le a Phoenix Suns az esélyesebb Los Angeles Clippers csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján.

A Clippers hazai pályán fogadta az arizonai alakulatot, és a mérkőzés jelentős részében úgy is tűnt, hogy ez előnyt jelenthet nekik. A félidőhöz közelítve már 17 ponttal is előrébb tartottak a vendégeknél.

A hazai nézők reménye a győzelemre a negyedik negyedben szállt el, ugyanis varázsütésre megtáltosodott a két alapemberét, Steve Nasht és Grant Hillt nélkülöző vendégcsapat, és két perccel a lefújás előtt már ők voltak előnyben. A győzelemben elévülhetetlen érdemeket szerzett az idei szezon elején igazolt Shannon Brown, aki 21 pontjából a hátralévő időben hetet szerzett, míg a capat ez idő alatt csak kettőt kapott. A vége így 91-87-es Suns siker lett, a szezonban eddig két összecsapásból két győzelem a mérlegük a kisebbik Los Angeles-i csapat ellen.

A Clippers meccse képekben:

A maradék négy mérkőzésen nem született meglepetés. Az Oklahoma City Thunder tovább menetel, amelyben a Durant, Westbrook, Harden trió a csapat pontjainak jelentős hányadát szerezte, összesen 65 pontot. A Dallas hozta a kötelezőt a leggyengébb mérleggel álló Charlotte Bobcats ellen, a német Dirk Nowitzki 27 pontos remeklésének köszönhetően.

A közel azonos mérleggel álló csapatok rangadóján a Washington a New Orleans Hornets alakulatát győzte le, míg a Minnesota idegenben hajtott fejet a mérkőzést végig irányító Utah Jazz csapata előtt.

Eredmények – NBA, csütörtöki játéknap
Washington Wizards – New Orleans Hornets 99-89
Charlotte Bobcats – Dallas Mavericks 96-101
Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 103-90
Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 105-111
Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 91-87

Ajánlott videó

Olvasói sztorik