Sport

Folytatódik az Olaj európai kalandja

A Szolnoki Olaj az EuroChallenge Kupa negyeddöntőjének második meccsén legyőzte a lett Ventspils együttesét.

A Szolnoki Olaj hazai pályán fogadta a lett Ventspilst a sorozatban. A vendégek az első mérkőzésen 19 ponttal nyertek saját otthonukban, a magyar együttes így az életbenmaradásért lépett parkettre az egyik fél második győzelméig tartó párharcban.

Egy lett hármassal indult a mérkőzés a Tiszaligetben, azonban az Olaj gyorsan elkapta a fonalat, így a csapatok fej fej mellett haladtak 13-13-ig. Ekkor a Szolnok húzásai jobban bejöttek, Trepák kétpontosának köszönhetően pedig már hattal is vezettek a hazaiak, ám az első negyedet végül így is a Ventspils nyerte.

A második etap is rendkívül izgalmasra sikerült, hol itt, hol itt hullott be a laszti a gyűrűbe, azonban egyik csapat sem tudott nagyon ellépni a másiktól, egy-két pont volt többnyire a különbség. A vendégek végül ebben a játékrészben is három egységet vertek a magyar csapatra, így négypontos hátrányból várta a folytatást az Olaj.

A harmadik negyedben rákapcsolt a Szolnok, a Pór Péter által megálmodott taktika pedig működött, a védő oldalon pedig Julien Mills rendkívül fontos lepattanókat szedett. Ennek köszönhetően a vendéglátók faragtak a két csapat közti különbségen, rendkívül izgalmas utolsó tíz perc elé néztünk.

Ugyan a vendégek szerezték a negyedik negyed első kosarát, nem hagyta meglógni az ellenfelet az Obie Trotter vezette hazai brigád, bő hat perccel a vége előtt pedig Trepák triplájának köszönhetően már a magyarok vezettek. Innentől kezdve egy őrült hajrá vette kezdetét, ha az egyik fél betalált, egyből válaszolt a másik, ha az egyik oldalon kimaradt egy dobás, kimaradt a túloldalon is. Trotter aztán bő két perccel a vége előtt elsüllyesztett egy trojkát a lett gyűrűben, így 74-72-re vezetett a Szolnok.

A végén nem remegett meg az Olaj, sőt: fontosabbnál fontosabb pilanatokban találtak be a Tisza-partiak, a vége 82-76-es hazai siker lett. Az egyik fél második győzelméig tartó csata utolsó felvonására jövő kedden kerül sor, ismét Lettországban.

“A második félidőben megvoltak a csapatban azok az extrák, amelyekre szükségünk volt, előbb Gay tartotta a lelket a többiekben, majd a hajrában Fodor remek triplákat szerzett a zónavédekezés ellen. Kedden még fegyelmezettebben kell küzdenünk a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben, győzni megyünk Ventspilsbe” – értékelt a lefújást követően Pór Péter.

Eredmény – Eurochallenge Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Szolnoki Olaj – BK Ventspils 82-76 (19-20, 13-16, 25-23, 25-17)
a magyar csapat legjobb dobói:
Trotter 19, Horváth 14, Gay 12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik