Sport

Nehéz helyzetbe került a Vasas a BL-ben

Négygólos vereséget szenvedett a TEVA-Vasas-Uniqa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Jug Dubrovniktól.

Nagyon nem jött össze a szerda a férfi vízilabdázóinknak a nemzetközi porondon. A Szeged két góllal kikapott a Mladost Zagreb együttesétől – szintén a BL negyeddöntőjében -, míg a Szolnok 10-10-et játszott az Európa Kupában a spanyol Sabadellel, ezzel nem jutott a döntőbe.

A Vasas harminc éve nem nyert Dubrovnikban, és most sem szakadt meg ez a negatív sorozat. Egy ötméteressel szerzett vezetést a horvát csapat, Boskovic 2-1-nél szépített és lőtte meg a Vasas első gólját. Vámos Márton 2-2-re alakította az állást, ezt követően már egyszer sem állt “meccsnullon” a magyar együttes.

A második negyedben Nagy Viktor ötméterest védett, de a sok technikai hiba miatt a csapattársak nem tudtak közelebb férkőzni a hazaiakhoz. Érdekes közjáték zajlott le a nagyszünet után, ugyanis összeomlott Nagy Viktor kapuja, percekig szerelték, utána folytatódott a játék.

6-4 után Boskovic kipontozódott, ez nagy veszteség volt a mieinknek, így Steinmetz Ádám gólja a szokásosnál is jobban kellett 4-8 után.

Az utolsó negyedben potyogtak a gólok, Katonás Gergő szerezte az utolsót, ezzel együtt nagy bravúrra lenne szüksége a Vasasnak ahhoz, hogy ebből a helyzetből továbblépjen.

Eredmény – férfi vízilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő
Jug Dubrovnik – TEVA-Vasas-Uniqa 12-8 (4-2, 1-1, 3-2, 4-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik