Sport

Kupaszerda három magyar csapattal

Három magyar vízilabdacsapat, a Szeged, a Vasas és a Szolnok is medencébe száll szerdán az európai kupaküzdelmekben.

A Szeged a Bajnokok Ligájában a horvát Mladost Zagreb ellen idegenben játssza a negyeddöntő első mérkőzését, amelynek a legerősebb összeállításban vághat neki, hiszen a vlv.hu információi szerint a kisebb könyöksérüléssel bajlódó olimpiai bajnok center, Molnár Tamás is tudja vállalni a játékot.

Szintén Bajnokok Ligája-negyeddöntőre és horvát ellenfélre készül a Vasas: a világklasszisokkal felálló Jug Dubrovnikhoz látogat az angyalföldi alakulat. Rossz előjelnek tekinthető, hogy Steinmetzéknek eddig még soha nem sikerült győzniük a Jug otthonában. Jó hír viszont, hogy mindenki egészséges Földi László együttesében, amelynek a bajnok Eger hétvégi magabiztos legyőzése is önbizalmat adhat.

A másik két negyeddöntőben is lesz magyar érdekeltség: a Madaras Norbertet, Kásás Tamást és Benedek Tibort foglalkoztató Pro Recco a Budvával csap össze, Varga Dániel csapata, a Rijeka pedig a Herceg Novi ellen küzd a Final Fourért.

Az Eurokupában az elődöntők visszavágói jönnek. A Szolnok – az idegenbeli 9-8-as vereség után – hazai pályán fogadja a spanyol Sabadellt. Az első meccsen összeszedett egygólos hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak.

A szerdai program
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Mladost Zagreb (horvát) – A-Híd Szeged Beton VE, Zágráb 17:45 ó
Jug Dubrovnik (horvát) – TEVA-Vasas-UNIQA 18:40 ó
Eurokupa, elődöntő, visszavágó:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Sabadell (spanyol) 18:15 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik