Sport

Chisorát a britek is eltiltották

Szerdán volt a balhés bokszoló meghallgatása Nagy-Britanniában, a brit szervezet pedig határozatlan időre eltiltotta az ökölvívástól.

Mint ismert, Dereck Chisora a Vitalij Klicsko elleni mérkőzése után került összetűzésbe David Haye-jel, a két brit öklöző viselkedése pedig kiverte a biztosítékot a sportágon belül. A WBC (Boksz Világtanács) már február végén határozatlan idejű eltiltást helyezett kilátásba Chisora esetében (Haye már visszavonult a profi ökölvívástól), a végleges döntést azonban elnapolta, a brit szervezet döntéséig.

Szerdán Chisorának a BBBC előtt kellett számot adnia Cardiffban. Robert Smith főtitkár végül arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a 28 éves ökölvívó nem méltó arra, hogy megadják neki az engedélyt a bokszra, így határozatlan időre megfosztják a licencétől. A döntés értelmében ugyanakkor csak a szigetország területén nem léphet kötelek közé.

Chisora a rá jellemző stílusban reagálta le a döntést: „Egy bizonyos három betű vár rám” – mondta a Las Vegas-i MGM Arénára utalva, ahol több nagyszabású gálát rendeztek már korábban. A britnek elviekben elegendő lenne a nevadai állam engedélye ahhoz, hogy a kaszinóvárosban bokszoljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik