Sport

Volt ETO-s neve is forog bundaügyben?

Zoran Supic, az  ETO egykori játékosának a neve is szerepel a diósgyőri bundázással gyanúsított labdarúgókkal kapcsolatban felvett jegyzőkönyvekben.

Lippai Ákos után további diósgyőri labdarúgók kerülhetnek gyanúba a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás során.

A rangado.hu hétfőn részletet közölt a siófoki bundázásokkal összefüggésben őrizetbe vett Horváth Gábor korábbi labdarúgó gyanúsítotti meghallgatásakor készített jegyzőkönyvből, melyben a 2008. május 8-án lejátszott Paksi FC–DVTK Ligakupa-mérkőzés kapcsán arról beszél, hogy Lippai mellett Zoran Supic és Igor Gal is benne volt a mérkőzés eladásában. Közülük előbbi már nem Magyarországon futballozik, utóbbi viszont jelenleg is a Diósgyőrt erősíti. Horváth a Siófok előtt a REAC-ban utána pedig Diósgyőrben játszott. 

A jegyzőkönyv részlete arról is tanúskodik, hogy Horváth csak Lippaival beszélt a mérkőzés eredményének befolyásolásáról, s ő mondta neki, hogy két idegenlégiós is benne van, de azt nem tudja, hogy Lippai valóban beszélt-e két társával. 

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai február 21-én állították elő és vették őrizetbe Lippait, akivel akkor négyrendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúját közölték. 

A gyanú szerint a futballista 2009 augusztusában két Ligakupa-mérkőzés, 2010 májusában pedig két élvonalbeli bajnoki találkozó eredményét kívánta befolyásolni. Lippai, aki harminc napra házi őrizetbe került, tagadja bűnösségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik