Sport

Szétlövés után tudott nyerni a Nashville

A tengerentúli hokiliga hétfő esti négy mérkőzésből kettő a hosszabbításban dőlt el, míg Phoenix-ben csak a szétlövés döntött.

Igaz, Edmontonban nem volt szükség ráadásra, a San Jose Sharks mégis megszenvedett a győzelemért az Oilers ellen: hiába vezettek a Cápák kétszer is a találkozó során, előbb Mitchell, majd Thornton emberelőnyös góljával, a hazaiak mindkét alkalommal egalizáltak. Végül a záró játékrész elején, a 38. másodpercben Couture is bevette Dubnyk kapuját, így a Sharksnak 3-2-es győzelmével még van esélye elcsípni a playoff helyek egyikét.

Nem volt ilyen “egyszerű” a szituáció Buffalóban, ugyanis a harmadik harmad vége előtt öt másodperccel még 2-1-re vezetett a Sabres a Montreal Canadiens ellen, aztán érkezett David Desharnais és jöhetett a hosszabbítás: két perc elteltével mégis a hazaiak örülhettek, ugyanis a védő Tyler Myers küldte a pakkot a hálóba.

 

A Colorado is otthon tartotta a pontokat az Anahiem ellen, sőt még a meccs képe is hasonlított a buffalói találkozóra: 2-2-t mutatott az eredményjelző a lefújás pillanatában, és itt is a hirtelen halál második percében született a mindent eldöntő gól, Gabriel Landeskog révén.

A legizgalmasabb hétfői találkozó kétség kívül a Phoenix-Nashville volt: a folyamatos adok-kapok során 4-4-ig jutottak a felek, de a hosszabbítás sem tudta eldönteni a győztes kilétét, így következett a szétlövés, melynek során csak Andrej Kosztyicin talált be, így a drámai végjátékban 5-4-es Predators-siker született.

Eredmények – NHL alapszakasz
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 3-2 /hosszabítás után/
Colorado Avalanche-Anaheim Ducks 3-2 /hosszabítás után/
Edmonton Oilers-San Jose Sharks 2-3
Phoenix Coyotes-Nashville Predators 4-5 /szétlövés után/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik