Sport

Mélyrepülésben a New York

A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Knicks zsinórban hatodszor kapott ki. Ezúttal a Chicago Bullstól.

A New Yorknak égető szüksége lenne a győzelmekre a rájátszásba való kerülésért, ám a csapat szekere igen mély kátyúba került az utóbbi időben. A gárda sorra bukja el a meccseit és ugyan magyar idő szerint kedden hajnalban a Chicago Bullst megszorongatták Carmelo Anthonyék, újabb zakó lett a vége.

Derrick Rose 32 ponttal és hét gólpasszal, Carlos Boozer és Taj Gibson 15-15 egységgel (utóbbi tíz lepattanóval karöltve), Joakim Noah pedig egy dupla-duplával (12 pont, 10 lepattanó) járult hozzá a Bikák újabb győzelméhez. A Chicago vezeti a ligát, míg a New York lecsúszott a rájátszást érő nyolcadik helyről keleten, köszönhetően annak, hogy a Milwaukee Bucks legyűrte a New Jersey Netset. Érik Mike D’Antoni vezetőedző kirúgása?

Nem megy a Knicksnek:

A Boston Celtics a Lakers elleni zakót követő napon újra Los Angelesben játszott, a parketta azonban ezúttal piros-fehér-kékre volt festve, mivel a Clippers volt a házigazda a Staples Centerben. A Kelták kijavították a vasárnapi hibákat is megadásra kényszerítették a Clipst, legutóbbi tíz meccsükből pedig már a hetediket nyerték meg. A kezdő ötös valamennyi tagja eljutott legalább tíz pontig, a prímet Paul Pierce vitte 25-el.

A Minnesota Timberwolves annak ellenére is nyerni tudott Phoenixben, hogy a hétvégén a szezon további részére elveszítette fazonszabászát, Ricky Rubiót. Luke Ridnour 10 ponttal és kilenc gólpasszal helyettesítette a spanyolt.

Az utóbbi időben életjeleket mutató Detroit Pistons újabb idegenbeli vereséget könyvelhetett el, köszönhetően pocsék negyedik negyedének. A Utah Jazz sikerét az az Al Jefferson vezényelte le, aki csak úgy poénból ráemelt egy triplát az utolsó másodpercekben és ebakadt. Hogy ezt miért fontos megjegyezni? A 27 esztendős erőcsatárnak ez volt karrierje első trojkája az NBA-ben.

Eredmények – NBA, alapszakasz
New Jersey Nets-Milwaukee Bucks 99-105
Chicago Bulls-New York Knicks  104-99
New Orleans Hornets-Charlotte Bobcats  71-73
San Antonio Spurs-Washington Wizards  112-97
Utah Jazz-Detroit Pistons  105-90
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves  124-127
Los Angeles Clippers-Boston Celtics  85-94

Ajánlott videó

Olvasói sztorik