Sport

A magyar vitorlás nem keresi tovább az eltűnt kenust

Rakonczay Gábornak több mint egy hónapja nyoma veszett, a szintén az Atlanti-óceánt átszelő magyar hajó elhagyta a kenus feltételezett helyét.

Rakonczay Gábor 2011. december 21-én hagyta el Vitéz nevű kenuján a portugáliai Lagos kikötőjét, február 6-a óta nincs hír róla.

Szeremley Huba és személyzete is azért hajózik a térségben, mert Elizabeth nevű, 51 lábas vitorlásával át akarnak kelni az Atlanti-óceánon. Miután a Kanári-szigeteken értesült róla, hogy az előttük járó kenus nem ad hírt magáról, úgy döntöttek, hogy az eredetileg tervezettől egy kicsit délebbre hajóznak, a kenus tervezett útvonalán, így megadják az esélyét annak, hogy megtalálják.

A magyar vitorlás hétfőn még az Atlanti-óceánnak azon a részén tartózkodott, ahol volt esély a találkozásra. Hétfő után azonban már távolodnak ettől a ponttól, mert Szeremleyék a Kis-Antillákhoz tartozó Guadeloupe-ban szándékoznak kikötni, Rakonczay Gábor úti célja a karib-tengeri Antigua-sziget.

Annak, hogy a vitorlás és a hatalmas óceánon nehezen észrevehető kis kenu találkozzon, egyre kisebb az esélye – hétfő után pedig ez gyakorlatilag szinte teljesen kizárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik