Sport

Szoros csatában Lakers-diadal a rangadón

A Bynum-Bryant duó remeklésének köszönhetően a Los Angeles Lakers a kiélezett végjátékban maga alá gyűrte a Celtics-et az NBA legutóbbi játéknapján.

Pedig az első negyed nem a 97-94-es végeredményt vetítette előre, ugyanis a játékrész végére tízpontos előnyt kosaraztak össze a hazaiak, sőt a folytatásban még tovább növelték a különbséget. 37-22-nél azonban feleszméltek a bostoniak, és a nagyszünetig hátralévő hét percben 20 pontot raktak fel az eredményjelzőre, míg a Lakersnek mindössze hetet engedtek (44-42).

A harmadik negyedre megérkezett a várva várt adok-kapok: hol a Kobe Bryant, hol a Rajon Rondo vezette alakulat talált a gyűrűbe, így az utolsó játékrészre fordulva – igaz továbbra is kétpontos távolságban tartotta a Los Angeles a Bostont – megtippelni sem lehetett volna a győztes kilétét. Sőt, három perccel a lefújás előtt Ray Allen engedett el egy triplát, ami már 94-89-es Celtics vezetést jelentett, de a hajrára megrázták magukat a hazaiak: ki más, mint Bynum és Bryant pontjai zárták a találkozót (97-94).

Így hozta a rangadót a Lakers:

A Lakers árnyékában csoportgyőzelemre hajtó Clippers hazai pályán szenvedett fájó vereséget a Golden State Warriorstól : hiába zárt Blake Griffin és Chris Paul is 20 pont felett, a vendégek már az első negyedben nyolcpontos előnyre tettek szert, így a Clippers számára az is kevés volt a győzelemhez, hogy az utolsó játékrészt 29-19-re megnyerték (93-97).

A városi rivális Clippers elhasalt:

Eredmények – NBA, alapszakasz

New York Knicks – Philadelphia 76ers 94-106

Los Angeles Lakers – Boston Celtics  97-94

Cleveland Cavaliers – Houston Rockets  118-107

Orlando Magic – Indiana Pacers  107-94

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks  99-105

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies  91-94

Sacramento Kings – Atlanta Hawks  99-106

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors  93-97

Ajánlott videó

Olvasói sztorik