Sport

Küzdelem a közvetítési jogokért

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván nyílt levelet írt a svédországi férfi olimpiai selejtező televíziós közvetítési jogait értékesítő társaságnak.

A MKSZ annak érdekében intézett nyílt levelet a  PITCH International és Al Jazeera felé,  hogy az április 6-8. között Göteborgban sorra kerülő, óriási érdeklődéssel várt tornát a lehető legtöbb magyar szurkoló követhesse figyelemmel. A levelet teljes egészében közölte a MKSZ hivatalos honlapja.

„Tisztelt PITCH International és Al Jazeera!

A Magyar Kézilabda Szövetség, a magyar kézilabdázás, valamint a magyar sportbarátok számára az év talán legfontosabb eseményét rendezik április 6-8. között a svédországi Göteborgban. Ekkor dől el ugyanis, hogy szerepelhet-e a magyar férfi kézilabda-válogatott (sic!) a londoni olimpián. Magyarországon a kézilabda rendkívül népszerű, a januári férfi Európa-bajnokság mérkőzéseit például több millió néző követte a televízióban. A tornát a magyar nemzeti televízió sugározta hazánkban.

A selejtezőig még majdnem egy hónap van hátra, de Magyarországon már most hatalmas az érdeklődés az esemény iránt. Sajnos Svédország nagyon messze van hazánktól, így a helyszíni szurkolást csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak (a szerbiai Eb-re több ezer szurkoló kísérte el a válogatottat), vagyis tovább nő a televíziós közvetítés jelentősége.

Információink szerint napokon belül eldől, melyik televízió-társaság nyeri el a göteborgi olimpiai selejtező magyarországi közvetítési jogát, és túlzás nélkül kijelenthető, hogy valamennyi sportbarát izgatottan várja a döntést, hiszen a magyar szurkolók milliói csak abban az esetben láthatják az olimpiai selejtezőt, amennyiben a közvetítési jogot egy országos lefedettségű csatorna nyeri el.

Jól tudjuk persze, hogy a szabadpiaci versenyben a „pénz beszél” elve érvényesül, de ezúttal talán az sem mellékes szempont, hogy mit diktál a sportág, illetve a tv-nézők érdeke. Reméljük, hogy a Magyarországra szóló közvetítési jog odaítélésekor figyelembe veszik a fentieket.

További sok sikert kívánva munkájukhoz,

Üdvözlettel,

Vetési Iván
elnök

Magyar Kézilabda Szövetség

 

Kapják: PITCH International – az olimpiai selejtező televíziós közvetítési jogát értékesítő társaság; Nemzetközi Kézilabda Szövetség”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik