Sport

A címvédőt is lenyomta a Pittsburgh

A Penguins együttese zsinórban kilencedik győzelmét aratta a tengerentúli hokiligában.

Míg a többség Sidney Crosby visszatérésre vár, addig társai szép csendben sorra hozzák a meccseket. Legutóbb a címvédő Boston Bruins grabancát kapták el a Pingvinek, sima 5-2-re nyert hazai jégen a Pittsburgh, amely zsinórban már kilencedjére diadalmaskodott.

A siker egyik fő letéteményese Jevgenyij Malkin volt, aki három gólpasszt tett be a közösbe, egyszersmind véget vetve három találkozó óta tartó otthoni ponttalanságának. Az orosz egyébként ezzel átlépte a bűvös 500 pontos határt, ehhez 413 mérkőzésre volt szüksége. Az aktív játékosok közül csak Crosbynak, Alekszandr Ovecskinnek és Teemu Selannének kellett ehhez kevesebb idő.

Menetel a Pittsburgh:

A St. Louis Blues is folytatja jó sorozatát, a listavezető sorozatban ötödik meccsét nyerte meg, ezúttal a Columbus Blue Jackets ellen. A Blues menetelésének egyik titka a kapuban keresendő, Jaroslav Halak ezúttal is remek teljesítménnyel rukkolt elő és 24 lövésből 33-at hatátstalanított.

A Washington Capitals lassan egy rájátszásba igyekvő csapat képét kelti, Ovecskinék a Toronto Maple Leafst verték 2-0-ra. Neuvirth kapus lehúzta a rolót.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 5-2
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 2-0
Washington Capitals-Toronto Maple Leafs 2-0
Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 2-3, szétlövés után
New York Rangers-New York Islanders 4-3, hosszabbítás után
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 4-1
Columbus Blue Jackets-St. Louis Blues 1-2
Minnesota Wild-Calgary Flames 3-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik