Sport

Peyton Manning-roadshow

Peyton Manning, az Indianapolis Colts volt legendája csapattól csapatig utazik, hogy új, jó szerződést köthessen.

Peyton Manning pénteken még a Denver Broncos illetékeseivel tárgyalt, de a hét vége már az arizonai Glendale-ben találta, ahol a Cardinals-nál puhatolózik, a jövő hét elejére pedig már Miamiba ígérte magát.

A négyszeres MVP-játékos és az általa sikerekhez juttatott Indianapolis Colts szerdán szakított egymással. Az NFL hivatalos honlapja tételesen elemzi, hogy a friss Super Bowl-győztes Eli Manning bátyja hol folytathatja.


A Denver Broncos-nál jó védelemre és erős futójátékra számíthatna, másrészt viszont ott van a szezon irányító-hőse, Tim Tebow.

Nem is beszélve a nyitott stadion néha morcos klímájáról, ami az eddig javarészt csarnokban játszó Peyton Manning számára nem lenne ideális.


Az Arizona Cardinals az egyik legesélyesebb arra, hogy megkapja Manninget. Korábban Kurt Warner személyében már volt egy nagyformátumú irányítójuk, tudják, mi kell az ilyen típusú játékosoknak.

Kérdés, tudják-e majd állni a várhatóan jó magas fizetést, illetve hogy miként állnak a sérüléshez, amitől Manning nyilván nem lett erősebb, és a nem túl acélos támadófal sem garantálja Peyton biztonságát.


A Miami Dolphinsra ráférne már egy jó szezon – és egy jó irányító. A nagymúltú, de mostanában gyengélkedő floridaiak játékszerkezete kedvezhet a klasszis irányítónak, akinek jó hosszú ideje lenne összerázódni a csapattal, amely továbbra is magabiztosan várja a jövő heti Manning-látogatást.


A Kansas City Chiefs ínséges évek után kezd magára találni, és van tapasztalata az isteni tehetséggel megáldott, de már nem fiatal quarterback-ek kezelésében.

Elvégre Joe Montana nálunk töltötte karrierje utolsó éveit. Kérdés, ők tudják-e majd állni a nem olcsó szabadügynök anyagi feltételeit.


A Seattle Seahawks volt az egyik legelszántabb kérője Peyton Manning-nek, aki náluk bőven találna célpontot (pl. Marshawn Lynch, Sidney Rice).

Az viszont hátrány lehet a csarnokot jobban kedvelő Manning szemében, hogy ott is szabad ég alatt kéne játszania.


A Tennessee Titans is feljövőben van, és Nashville jó közel található Peyton eddigi otthonához, Indianapolishoz képest, ráadásul egy idényben kétszer is farkasszemet nézhetne volt csapatával, a Colts-sal.

Itt is a pénzügyi lehetőségek határai jelenthetnek gondot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik