Sport

Jobb volt a Baja

Az EnterNet Vásárhelyi Kosársulinak semmi sem ment a rangadón, így már szinte biztos, hogy elbúcsúzhatnak a rájátszástól.

Mindkét csapat idegesen, sokat hibázva kezdte a rangadót. A bajaiak erőltették a triplákat, de nem tudtak betalálni. A Kosársuli a “szokásos” játékát hozta: eladott labdák, kimaradt dobások. A kapkodásból a vendégcsapat jött ki jobban, Utasi és Vas kosaraival 9-13 volt a negyed vége. A vásárhelyi játékosok remekül védekeztek, és ha nincs 10 perc alatt 8 eladott labdájuk – akár az első negyedben eldönthették volna a mérkőzést.

A második játékrész eleje rémálom volt Utasiák számára, 3 perc alatt sikerült egy 15-5-öt összehozni. Az időkérés és a cserék hasznosnak bizonyultak, ismét jól játszott a Kosársuli. Szilágyi és Kukla ponterőssége révén 28-25, majd 35-32 lett az állás. A szoros eredmény ellenére már ekkor is látszott, hogy a Mándity/Ágfalvi centerpáros klasszisokkal jobb és eredményesebb a vásárhelyi centereknél.

A második félidő elején gyorsan eldőlt a meccs: a rendkívül ponterős bajai centerek sorra betaláltak, míg a vendégcsapat csak szenvedett támadásban. (45-34) Az újabb időkérés után javult a helyzet, Czibere és Vejinovics foghatatlan volt, de a fáradó Kukla és Babut mellett Mándity továbbra is nagyon élt. (54-47)

Az utolsó negyedben Szilágyi jól mozgatta a csapatot, és az addig erősen halovány Vas is be-betalált végre. (68-59) Sajnos hiába küzdött a Kosársuli, a friss bajai cserejátékosok eldöntötték a mérkőzést.

Bajai Bácska FKE – EnterNet Vásárhelyi KS 74-61 9-13, 26-19, 19-15, 20-14)

Baja, 300 néző – vezette: Domonkos, Sági, Reisz
Kosársuli: Szilágyi 9, Utasi 8/3, Mócsai 2, Vas 11/3, Kukla 10,
csere- Vejinovics 10/3, Babut, Grezsa, Czibere 11/9, Schéda, Kis G.

Dr. Elek András edző: “jól küzdöttek és remekül védekeztek a fiúk, de 22 eladott labdával nem lehet nyerni. Ez nem játéktudás, hanem koncentráció és felelősség kérdése.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik