Sport

Ismét bevették a diósgyőri várat

Idén már negyedszer nyert a Videoton FC a DVTK ellen, ezúttal idegenben szereztek értékes pontokat a piros-kékek.

Megunhatták egymás a csapatok, hiszen mind a pontvadászatban, mind a Ligakupában két alkalommal találkoztak, legutóbb éppen a héten, amikor a fehérváriak Sóstón győztek 2-0-ra, és jutottak tovább a kupa elődöntőjébe.

Fehérvári szempontból álomszerűen kezdődött az összecsapás, mivel már a 3. percben gólnak örülhetett a szektornyi Vidi-tábor. Nikola Mitrovics beívelését Torghelle Sándor öt méterről a bal oldali kapufára fejelte, a kipattanó pedig az elöl ragadó Paulo Viníciust találta meg, aki egy méterről, félfordulatból a hálóba bombázott. Ezután inkább a küzdelem dominált, gyűrték egymást a csapatok rendesen, különösebb izgalmak nélkül. A fordulás után sem változott a játék képe, csupán annyi volt a különbség, hogy a DVTK próbált többet kezdeményezni, sikertelenül.

A 70. percben Nemajna Nikolics váltotta a Videotonban Torghellét, ez aztán három perc múlva döntő jelentőséggel bírt. A támadó első lehetőségét gólra váltotta – a szezonban már nem először. Jobb oldalról adott be Alvaro Brachi, Nikolics, pedig az ötös sarkánál a kapust megelőzve lőtt a hálóba.

Jegyzőkönyv:

DVTK – Videoton FC 0-2 (0-1)

Diósgyőr, 8000 néző

Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Farkas B.)

Diósgyőri VTK: Farkas B.  – Vági (Arze, 79.), Nagy T. , Budovinszky, Gohér  – Abdouraman, Sekour (Tisza, 57.) – Gallardo, Fernando, Luque – Seydi.

Vezetőedző: Benczés Miklós.

Videoton FC: Bozovic – Brachi , P.Vinicius, Caneira, Szolnoki – Mitrovic, Tóth B. – F. Oliveira (Gyurcsó, 82.), Sándor Gy. (Vaskó, 90.), Walter Lee – Torghelle (Nikolics N., 70.)

Vezetőedző: Paulo Sousa.

Kiállítva: Brachi a 88. percben

Gólszerző: Vinicius (0-1) a 3., Nikolic (0-2) a 73. percben.

Edzőszemmel:

–  A korai gól sajnos megint rosszkor jött, úgy látszik, elég lenne kivonulnunk a pályára a 4. percben, hogy ezeket elkerüljük. Amiben előreléptünk a kecskeméti mérkőzéshez képest, hogy az első találat után fegyelmezett volt a csapat, de sajnos nem találtunk fogást az ellenfélen. Kikaptunk, gratulálok a Videotonnak, a játékosokat azonban dicséret illeti, mert próbálták megvalósítani azt, amit elterveztünk, de a Videoton jobb nálunk. – Benczés Miklós a DVTK vezetőedzője

– A korai gól számunkra pozitív előjelet adott a meccsnek, az első féidőben sikerült megtalálni a kitűnő összhangot, és volt arra lehetőségünk, hogy megnyugtatóbb előnyt szerezzünk. A Diósgyőr ígéretesen játszott a második félidőben, nehéz pillanatokat okoztak számunkra, de sikerülte megszerezni a második találatunkat is. – Paulo Sousa a Videoton vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik