Sport

Csak ráijesztett a Dab a Sapára

A Dunaújváros kétszer is vezetett a jégkorong ob I. elődöntőjének harmadik meccsén, mégis a Fehérvár nyert 7-2-re és jutott a fináléba.

Az ezt megelőző két összecsapáson osztálykülönbség volt a két együttes között, a Dab.Docler vasárnap hazai jégen már az életben maradásért küzdött. A hazaiak az első harmadban kétszer is megszerezték a vezetést, ám ezt követően nem sok babér termett az Acélbikáknak.

Sofron István a második harmadban egymaga szűk két perc alatt fordítani tudott, majd további négy gólt ütve kiütötte a Dunaújvárost a Volán, a székesfehérváriak 7-2-re nyertek. A Sapa Fehérvár AV19 így söpréssel, vagyis 3-0-val jutott be az országos bajnokság döntőjébe. A címvédő Volán zsinórban tizedszer nyerheti meg a honi pontvadászatot.

A másik párharcban újabb hazai siker született, a Miskolci Jegesmedvék 3-1-re verték a Ferencvárost. A csapatok legközelebb hétfőn találkoznak egymással Pesterzsébeten, egy esetleges miskolci sikerrel pedig megváltaná a jegyét a fináléba a JJSE.

Eredmények – jégkorong ob I., elődöntő, 3. mérkőzés
Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19 2-7 (2-1, 0-3, 0-3)
Gólszerzők: Galanisz (1.), Velebny (17.), illetve Vas M. (10., 32.), Sofron (27., 29.), Kovács Cs. (46., 51.), Palkovics (58.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Fehérvár javára.

Miskolci Jegesmedvék-Ferencváros 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Gólszerzők: Jarabek (29.), Nagy G. (36.), Popovics (59.), illetve Roczanov (34.)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Miskolc javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik