Sport

Bajban a Minnesota

Ricky Rubio, az NBA-ben szereplő Minnesota Timberwolves spanyol kosárlabdázója az egész szezonra kidőlt.

A 21 éves irányítót még a 2009-es drafton kiválasztotta a Minnesota, azonban mivel élő szerződés kötötte Barcelonához, így egészen eddig a szezonig kellett várni a tengerentúli bemutatkozására. Nem túlzás azt állítani, hogy mint a Messiást, úgy várták a Timberwolves drukkerei.

Ricky Rubio hamar be is lopta magát a kosárlabda rajongók szívébe, a játékos ugyanis klasszikus irányítóhoz méltóan nagyon jól lát a pályán, így olykor igen látványos passzokkal hozza kihagyhatatlan helyzetbe társait. 41 mérkőzést húzott le eddig az NBA-ben, közel dupla-duplát átlagol 10,6 pont és 8,2 assziszt formájában, Minneapolisban pedig hosszú idő után újra a rájátszásról kezdtek álmodozni. Nem meglepő, hogy az idényfelező All Star-gálán is játszott a fiatal tehetségek csapatában.

A pénteki, Los Angeles Lakers elleni mérkőzés hajrájában ugyanakkor egy rossz zárás közben ütközött Kobe Bryanttel és úgy kellett letámogatni a pályáról. Szombaton MRI-vizsgálaton esett át, az eredmény pedig igen elkeserítő lett: elszakadt a bal térdében az elülső keresztszalag. Rubiónak így nem csak a szezon további részét, de a nyári olimpiát is ki kell hagynia, a legpozitívabb jóslások szerint a következő szezon elejére térhet vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik