Sport

Másodszor is kikaptak Hollandiában a női vízilabdázók

Merész András csapata a Kanada elleni vereség után Hollandia ellen is alulmaradt.

A magyar hölgyek a Kanada legjobbjaitól pénteken elszenvedett 17-11-es vereség után az esti meccsen a házigazda hollandokkal szemben maradtak alul 13-11-re

A Fryslan Trophy elnevezésű, Drachtenben zajló eseményen mintegy kétszáz néző előtt a magyar csapat az elején már 3-0-ra is vezetett a duplázó Czigány Dóra és Keszthelyi Rita góljaival, sőt 3-3 után 5-3-ra megint nála volt az előny.

6-6-ot, majd 8-8-at követően azonban a harmadik negyedben elhúztak a vendéglátók 11-8-ra, és bár 12-9 után Szűcs Gabriella és a csapatkapitány Drávucz Rita révén 12-11-re még felzárkóztak a magyarok, az utolsó találatot a hollandok lőtték, így két góllal nyertek. A hazai együttesből Mieke Cabout emelkedett ki, aki ötször is eredményes volt.

Az április közepi, trieszti olimpiai kvalifikációra készülő Merész-csapat  tornán még egyszer megmérkőzik a kanadaiakkal és a hollandokkal is. A németalföldi esemény mindhárom résztvevője tagja az olaszországi ötkarikás selejtező kilenccsapatos mezőnyének is, amelyből majd az első négy lehet ott a londoni, nyári játékokon.

Eredmény – Női vízilabda Fryslan Trophy, Hollandia
Hollandia-Magyarország 13-11 (3-3, 2-2, 6-3, 2-3)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik