Sport

Magyarjaival menetel a milánói bokszcsapat

Szellő Imre és már olimpiai kvótás Varga Miklós csapata, a Milano Thunder bejutott az AIBA félprofi sorozatának, a WSB-nek az elődöntőjébe.

A speciális szabályrendszerű, ötmenetes mérkőzésekből álló WSB negyeddöntőjében a milánóiak 3-2-re elvesztették a francia Paris United elleni első meccset, a pénteki visszavágón – melyen az odavágóval ellentétben Szellő és Varga is kötelek közé lépett – azonban mind az öt súlycsoportban (54 kg, 61 kg, 73 kg, 85 kg, plusz 91 kg) nyerni tudtak versenyzői.

A viadal honlapja szerint a 61 kg-ban szereplő Varga Lahcen Fatahot verte úgy, hogy mindhárom pontozónál mind az öt menetet egyaránt 50-45-re megnyerte. Szellő Nicolas Dionnal csapott össze a 85 kg-os kategóriában, s az ötből csupán a harmadikban látták jobbnak nála riválisát, így ő is magabiztosan győzött (49-46, 49-46, 49-46).

A tavalyi világbajnokságon negyeddöntős Vargával ellentétben Szellőnek még nincs meg az olimpiai kvóta, így neki az áprilisi, Trabzonban sorra kerülő kvalifikációs tornán kell azt kiharcolnia. Az amatőröknél 81 kg-ban szereplő Szellőnek Törökországban az első háromban kell végeznie a londoni szerepléshez.

A milánóiak március végén a bakui vagy a mumbai csapattal mérkőzhetnek meg a fináléba kerülésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik