Sport

Larvikban kapott ki először Böhnnel a Győr

A már biztos csoportelsőként elődöntős Győr 32-25-re kikapott a címvédő norvég Larvik otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének zárásán.

A Győr számára a presztízsen túl már nem volt tét, hiszen biztos csoportelsőként jutott az elődöntőbe, ugyanakkor a címvédő Larvik a versenyben maradásért játszott. A két csapat február 19-i összecsapásán az ETO 31-22-re kiütötte Karl Erik Böhn vezetőedző, és párja, a nemzetközi szövetség által a 2011-es esztendő legjobb női játékosának megválasztott Heidi Löke volt csapatát.

A Larvik ezúttal 3-1-re ellépett, ám amint rendezte sorait a Győr, a nagy kedvvel játszó Görbicz vezérletével a 8. percben  egyenlített (4-4) úgy, hogy közben Pálinger büntetőt védett. A döntetlen sokáig megmaradt, majd a 16. percben először jutott vezetéshez a magyar alakulat. Aztán 5-7-nél a norvégok edzője időt kért, és csapata onnantól kezdve sokkal jobban játszott, a szünetig fordított is.

A pihenő után sziporkázott a hazaiak kapusa, Leganger, együttese pedig 16-12-re elhúzott. A Győrben Vérten megsérült, le kellett cserélni. A Larvik megérezte az esélyt, és végül magabiztosan tartotta otthon a két pontot a hajrában komoly ellenállást már nem tanúsító magyar bajnok ellen. A címvédő akkor jut tovább, ha este a spanyol Itxako Navarra pontot szerez a dán Midtjylland ellen.

Az ETO-nak a szombati volt az első veresége a szezon közben kinevezett új edzővel, Karl Erik Böhnnel.

A Győr az elődöntőben a román Oltchim Valceával találkozik. Az első találkozót minden bizonnyal április elsején rendezik Ramnicu Valceában, az egy héttel későbbi visszavágónak az MTI értesülése szerint a Veszprém Aréna ad majd otthon.

Eredmény – Női BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló
Larvik (norvég)-Győri Audi ETO 32-25 (13-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik