Sport

Címvédőt vert a Vasas

A vártnál sokkal simábban, négy góllal nyert az előző bajnok Vasas a címvédő Eger ellen a férfi Vodafone vízilabda ob I. szombati rangadóján.

Villámrajtot vett a Vasas a Komjádi uszodában: miközben az Eger képtelen volt a Nagy Viktor által őrzött hálóba találni, a házigazdák egymás után vették be a háromszoros ötkarikás aranyérmes Szécsi Zoltán kapuját, meg sem állva 4-0-ig. Különösen látványos volt a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely két találata közül az első: a balkezes pólós kapufás bombával jelezte, hogy változatlanul kitűnő formában van.

A második negyedet is Vasas-gól vezette be, a fiatal balkezes válogatott, Vámos Márton használt ki egy emberelőnyt (5-0). Csaknem negyedórával a meccskezdet után született meg a vendégek nyitógólja: Bátori Bence értékesített egy ötméterest (5-1). Ez után Szécsi kivédte a Vasas horvát légiósa, a világ- és Európa-bajnok Miho Boskovic büntetőjét, de kihasználatlanul hagyták a lélektani előnyt a hevesiek, akik a nagyszünetig nem tudtak élni adódó lehetőségeikkel.

A hetedik vendégfórnál, már a harmadik nyolc percben aztán Hosnyánszky Norbert, a 2008-as olimpiai bajnok megtörte a jeget: a jobb felső sarokban landoló távoli átlövéséből valamelyest közelebb férkőztek a piros-kékekhez az egriek, majd érdemben is felzárkóztak, amikor a háromszoros olimpiai aranyérmes Biros Péter precízen ejtett át Nagy felett (5-3).

Csakhogy az utolsó játékrész 6-3-as Vasas-vezetésről indult, ráadásul sokáig alig tudott érdemi helyzetet kialakítani az Eger, így megkésettnek tetszett Hosnyánszky szépítése, aki öt perccel a vége előtt húzásból csökkentette a különbséget (6-4). A magára hagyott Vámos büntetett pattintott lövéssel, erre Bundschuh válaszolt, de a duplázó Katonás Gergő – amikor már csak kevesebb, mint három perc volt hátra – szintén emberelőnyből bebiztosította, a triplázó Kiss pedig véglegesítette a hazai sikert (9-5).

A játéknap szolnoki mérkőzésén nehezen nyert a Honvéd: a hazai csapat 6-4-re vezetett, a fővárosi együttes három gólt dobva fordított.

Eredmények – férfivízilabda ob I.

TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger 9-5 (4-0, 1-1, 1-2, 3-2)
Góldobók: Kiss G. 3, Vámos, Katonás 2-2, Decker, Brguljan 1-1, illetve Hosnyánszky 2, Bátori, Biros, Bundschuh 1-1

BVSC-Zugló – OSC 7-9 (2-0, 2-4, 2-3, 1-2)
Legjobb góldobók: Deme 2, illetve Szécsi D. 4

KALO MÉH CS and K Szentesi VK – A-HID Szeged Beton VE 7-20 (1-4, 3-5, 2-6, 1-5)
Legjobb góldobók: Szabó Z., Lázár 2-2, illetve Kayes 5, Varga P., Somogyi, Kiss Cs. 3-3

Debrecen – FTC-Fisher Klíma 13-5 (2-0, 4-3, 3-1, 4-1)
Legjobb góldobók: Misic 5, illetve Paján, Czigány 2-2

PVSK-Fűszért – Kaposvári VK 12-7 (3-1, 2-2, 5-1, 2-3)
Legjobb góldobók: Hangay 4, illetve mind a hét gólt más játékos szerezte

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Groupama-Honvéd 6-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik