Sport

Szoros csaták keleten és nyugaton

A Dallas és a Chicago is vereséggel zárta a csütörtöki játéknapot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban.

A tavalyi bajnok Dallas Mavericks és a tavalyi alapszakasz-győztes Chicago Bulls is pályára lépett a magyar idő szerint péntek hajnali fordulóban.

A Dallas a nyugati rangadón a Phoenix Suns csapatával játszott, ahol a két legendás irányító Jason Kidd (Dallas) és Steve Nash (Phoenix) nézett egymással farkasszemet. Nagy kérdés volt, hogy melyikük tudja jobban mozgatni csapattársait. A válaszra egészen a mérkőzés végét jelző dudaszóig várni kellett, ugyanis 2,5 másodperccel a lefújás előtt is volt még esélye a Dallasnak legalább az egyenlítést kiharcolni.

Ekkor Rodrigue Beaubois hibázott el egy tempót, amely megpecsételte a Dirk Nowitzki (18 pont, 7 lepattanó) vezérelte texasiak sorsát. Phoenixi oldalon az idei szezonban remekül teljesítő center Marcin Gortat (16 pont, 12 lepattanó) és Steve Nash (11 pont, 11 gólpassz) játéka emelhető ki. Győzött a Suns 96-94-re, így az ikonok közül végül Nash örülhetett.

A Dallas-Phoenix meccs összefoglalója:

Amíg nyugaton csatázott a két nagy csapat, addig keleten a Chicago Bulls otthonában fogadta az Orlando Magic csapatát. A szeles város csapata már biztos rájátszás résztvevőnek tekinthető, a floridaiak rapszodikus játékában viszont mindig benne van a győzelem lehetősége, bárki legyen az ellenfél.

Az első negyed végére valószínűleg sokakban felmerült, hogy elhagyják a csarnokot, ugyanis a vendégek már tizenöt ponttal vezettek, már-már eldőlni látszott a mérkőzés. Hogy a hazaiak idei mérlege (33 győzelem, 8 vereség) nem a véletlen műve, azt a maradék három negyed játéka mutatta, hiszen az utolsó etapban többször is előfordult, hogy átvették a vezetést. Végül mégsem tartották meg.

99-94-re diadalmaskodtak Stan Van Gundy fiai, többek közt Dwight Howard remeklésének köszönhetően, aki 29 ponttal és 18 lepattanóval mutatta, hogy ha jó napja van, nem lehet megállítani. Carlos Boozer is mindent megtett a bikáknál, de 26 pontja és 7 lepattanója ezúttal kevésnek bizonyult.

A Chicago-Orlando meccsének összefoglalója:

Eredmények – NBA, csütörtöki játéknap
Chicago Bulls – Orlando Magic 94-99
Phoenix Suns – Dallas 96-94

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik