Sport

Nem óvja meg a Honvéd a Szeged elleni meccset

Novák Ferenc, a Honvéd férfivízilabda-csapatának szakosztály-igazgatója bejelentette, nem kezdeményezik a Szeged elleni bajnoki újrajátszását.

Ahogyan arról beszámoltunk, az A-Híd-Szeged BEton-Groupama Honvéd férfi vízilabda ob I.-es bajnokin kevesebb, mint két perccel a mérkőzés vége előtt egy kettős fór után az egyik hazai játékos kiállítása ugyan lejárt, de nem kapott engedélyt visszatérni a medencébe.

Mindeközben Hárai Balázs gólt szerzett, amelyet először megadtak, majd a reklamációnak engedve visszavontak. A találkozó után Hárai mellett megszólalt a szegediek ikonja, dr. Molnár Tamás is, aki a Sport24-nek játékosként és gyakorló játékvezetőként nyilatkozott.

A Honvéd vezetése a mérkőzés végén azonnal bejelentette óvási szándékát, fenntartva, hogy azt 72 órán belül kell hivatalossá tenni. Az eltelt időt követően a szakosztály-igazgató nyilatkozott a vlv.hu oldalnak, s bejelentette, hogy meggyőződésük, hogy bár óvásuknak helyt adnának, hiszen komoly hiba történt a zsűri részéről, figyelembe vették az elkövetkező időszak zsúfolt programját, mind a Szeged és a válogatott szereplését tekintve, így egy újrajátszást nehéz lenne a programba iktatni. Mindemellett olyan levelet írtak a Versenybírói Bizottságnak (VB), melyben kérik ennek az ügynek a megfelelő kivizsgálását.

A szövetség honlapja szerint a beadvány alapján a VB úgy döntött, hogy megindítja a vizsgálatot. A találkozó egyébként 5-5-ös döntetlennel ért véget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik