Sport

Michelisznek nagy céljai vannak

Hétvégén indul a 2012-es FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC), amelynek két hazai résztvevője is lesz.

A Zengő Motorsport két versenyzővel képviselteti magát az idei a túraautó-világbajnokságon, a csapat favoritja, Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor többszörös magyar bajnok is indul az európai versenyeken.

A tavaly már bizonyító, Európa Kupa-győztes és többszörös magyar bajnok Michelisz és az F1-es szakkommentátorként is megismert Wéber is ott van a 12 futamos évad első versenyének színhelyén, az olaszországi Monzában. A vasárnapi futam előtt már szombaton a szabadedzéseken és az időmérő edzéseken bizonyíthatnak a pilóták. A világbajnokságnak idén is lesz magyarországi futama, amelyre május 6-án kerül sor a Hungaroringen.

„Érzem, hogy az idei év fantasztikus lesz, a monzai pályán a már-már megszállott autósport-rajongó olasz közönség előtt kellően fel tudom szívni magam az egész idényre. Az idei szezonban a célom nem kevesebb, minthogy futamgyőzelmeket szerezzek és kivívjam a legjobb nem gyári csapat versenyző (Yokohama Drivers’ Trophy) címet” – mondta el Michelisz Norbert.

A Zengő Motorsport csapatot az idei szezonban a MOL támogatja. Kelenvölgyi Ágnes, a MOL szponzorációs vezetője ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az autó-motor sportban és az energetika területén is maximális teljesítményt kell nyújtani, és ezért a társaság a technikai sportok támogatását kiemelten fontosnak tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik