Sport

Magyar nap a birkózó-Eb-n

Ligeti Dániel ezüst-, Hatos Gábor bronzérmet nyert a szabadfogásúak belgrádi birkózó Európa-bajnokságának csütörtöki napján.

Ahogyan arról beszámoltunk, a 22 éves Ligeti Dániel a 120 kilogrammos kategóriában a fináléban óriási csatában, két menetben maradt alul a török Taha Akgullal szemben, de az ezüstérme így is nagyszerű eredménynek számít.

Maróthy István, a hazai szövetség szakmai alelnöke így nyilatkozott a döntő után:

“Ha van még 20 másodperc, biztosan megkapta volna a török a harmadik intést és leléptették volna, de nem volt. Sajnálom, de nincs miért szomorkodnia Daninak. Nagyon fiatal versenyző, ráadásul nagyon jól birkózott. Szépen alakul az Eb eddig, s remélem, hogy a srácok az olimpiai kvalifikációs versenyeken is ilyen formában birkóznak majd.”

“Nagyon szép nap volt ez a mai, igaz, a vége egy kicsit jobban is alakulhatott volna” – mondta a nap végén Gulyás István, a szabadfogásúak szakágvezetője. “A döntő tanulságos volt a számunkra, főleg azért, mert Danihoz hasonlóan a töröknek sincs még olimpiai kvótája. A meccs első menete elment, aztán úgy tűnt, hogy a második is, de a török annyira elfáradt, hogy már szinte lépni sem bírt, hat másodperccel a vége előtt intették másodszor, s ha van még egy kis idő, akkor le is léptették volna.

Mindent elmond az állapotáról, hogy oda sem bírt jönni kezet fogni a végén, valósággal le kellett húzni a szőnyegről. Daninak most persze egy kicsit keserű a szája íze, de hamar túlteszi majd magát ezen. Nagyon komoly feladatok várnak még ránk idén, azon vagyunk, hogy a mostani meccsekből is tanuljunk.”

A tavalyi Eb-n bronzérmes Ligeti a magyar küldöttség harmadik dobogós helyét szerezte meg Belgrádban, miután kedden Wöller Gergő (szabadfogás, 66 kg), csütörtökön este pedig Hatos Gábor (74 kg, szabadfogás) lett harmadik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik