Sport

A jövő focistái a Tóvárosiban

Legutóbbi ülésén döntött arról Székesfehérvár Közgyűlése, hogy egy osztállyal megnöveli az emelt szintű testnevelést oktató osztályok számát.

Ezzel is erősítve az utánpótlás-nevelést a „Bajnokok Városában”. Különösen a labdarúgás iránt érdeklődők növekvő száma indokolja a döntést, amelynek a Tóvárosi Általános Iskola is nagyon örül. Az érdeklődő nagycsoportosoknak az intézmény képességmérést szervez március 20-án, kedden 16:30 órától. A Tóvárosi Általános Iskolában jelenleg is folyik emelt szintű testnevelés-oktatás,évfolyamonként két tanulócsoportban, melynek keretében az egyik osztály sportiskolai feladatokat lát el városi beiskolázással. Ebben az osztályban atlétika, kézilabda, szinkronúszás, kosárlabda, fiú vízilabda, valamint labdarúgás sportágakban folyik az utánpótlás nevelés.

„A Tóvárosi Általános Iskolában 1974 óta folyik utánpótlás-nevelés, számos kiváló sportoló került ki az intézmény falai közül. 2007 óta közoktatás-típusú sportiskolaként működünk. Mindezek eredményeként az elmúlt évek során az országos diákolimpiai rangsorban közel 3500 intézmény közül előkelő helyet foglalunk el, 2011-ben huszonegyedikek lettünk.” – mondta Szücsné Sajtos Ágnes Katalin igazgató.

A városban két éve folynak óvodáskorú gyermekek körében futball utánpótlás-nevelési céllal sportfoglalkozások. A közgyűlési döntés nyomán a Tóvárosi Általános Iskolában szervezett tanórai és tanórán kívüli foglalkozások keretében több sportolni vágyó gyermek felvételére lesz lehetőség. A sportszakmai munka a szakszövetségekkel, sportszakosztályokkal együttműködve valósul meg. A labdarúgás utánpótlás osztály tekintetében az iskola a Videoton FC-vel és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával dolgozik majd együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik