Sport

Lékai Máté elhagyja a Pick Szegedet

Nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a Szegeddel a magyar férfikézilabda-válogatott tagja, Lékai Máté. Tatai marad.

Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója két igen fontos hírről is beszámolt csütörtök kora délutáni közleményében.

Tatai Péterrel, a Pick Szeged válogatott kapusával újabb hároméves szerződést kötöttünk, így Pétert 2015-ig köti paktum a csapathoz. Ez nagy öröm számunkra, Tatai a Pick Szeged egyik nagy erőssége. Lékai Máté szerződése az idény végén lejár, vele és menedzserével nem tudtunk megegyezni, így a válogatott irányító-átlövő két idény után távozik tőlünk.

Mindenképpen szerettük volna, hogy maradjon, hosszú-hosszú egyeztetésen vagyunk túl, ő azonban szeretné magát kipróbálni külföldön, így elfogadta a szlovén Celje ajánlatát” – szól az egykori beállós klasszis sportvezető nyilatkozata.

Hír még a szegediekkel kapcsolatban, hogy a Csurgó elleni Magyar Kupa-meccsen 3000 néző ült a lelátón. A csapat szurkolói, a játékosok és a vezetők, sőt a csurgóiak is igazán kitettek magukért, a meghirdetett jótékonysági akcióban 474 ezer forint gyűlt össze, amelyet az árván maradt bordányi Németh testvérek kapnak meg. Az Pick Szeged által felajánlott összeget pénteken Bordányban, a polgármesteri hivatalban adja át Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik