Sport

A Volán lesimázta a Dunaújvárost

A címvédő Sapa Fehérvár AV19 gólt sem kapott a Dab.Docler együttesétől a jégkorong ob I. elődöntőjének első mérkőzésén.

Már az elődöntőben találkozik egymással az ob I. fináléjának két tavalyi résztvevője, a zsinórban tizedik bajnoki címére pályázó Sapa Fehérvár ellenfele ugyanis az idén a MOL Ligát és a Magyar Kupát is bezsebelő Dab.Docler alakulata a legjobb négy között.

A döntőnek is beillő párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, a története legjobb EBEL-szezonját záró Volán pedig idegenben szerezte meg első sikerét csütörtökön.

A fehérváriak a legerősebb keretükkel készültek, és Derek Ryan találatának köszönhetően már a 3. percben megszerezték a vezetést, majd még az első harmadban megduplázták az előnyüket, köszönhetően Mihály Árpád góljának.

A Dunaújváros szépíteni sem tudott, kicsivel túl a meccs felén pedig Mihály megszerezte csapata harmadik, saját maga második találatát, beállítva a végeredményt. A Volán 3-0-ra nyert, ezzel vezet a párharcban. A második találkozót pénteken rendezik Székesfehérváron.

A másik ágon is lejátszották az első mérkőzést, ezen a hazai jégen szereplő Miskolc fölényesen, 7-1-re verte a Ferencváros, ezzel a Jegesmedvék jutottak előnyhöz a párbajban. Pénteken újra találkoznak a felek a Pesterzsébeti Jégcsarnokban.

Eredmények – jégkorong ob I., elődöntő, 1. mérkőzés

Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Gólszerzők: Ryan (3.), Mihály (10., 32.)

Miskolci Jegesmedvék-Ferencváros 7-1 (1-0, 4-1, 2-0)
Gólszerzők: Saluga (11.), Popovics (22.), Bonar (34.), Rafaj (37., 40.), Szilágyi (43.), Dubek (59.), illetve Hietamaki (32.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik